Derbydags

Ojojoj, ingen lär ju ha räknat med detta tabelläge vid denna tidpunkten. Om det var någon som förustpådde detta inför säsongen så är det bara att ta av sig hatten. Som ni antagligen vet så ligger ju både ÖSK och Lillån under strecket. ÖSK ligger ju lite bättre till med sina 9 poäng, jämfört med Lillån som bara har 1 poäng. Detta gör att detta möte blir viktigare än någonsin för båda lagen. Frågan är ju dock vilka man vill ska vinna? Om vi utgår ifrån att man är helt neutral och inte känner mer för något av lagen. Vad är bäst för innebandyn i Örebro? Om Lillån vinner så tar de ett steg närmare att rädda sitt kontrakt. Även om det är en lång väg att vandra. Men om ÖSK vinner så tar de sig över strecket och har en bra möjlighet att hålla sig kvar. För optimisterna så är det väl bäst att Lillån vinner då man isåfall tror på att ÖSK klarar sig kvar ändå. Det är ju ändå 33 poäng att spela om efter denna match.

Jag vet faktiskt inte vart jag ställer mig. Jag är i alla fall varken naiv eller en optimist. Jag räknar inte kallt med att något av lagen ska vända den negativa trenden och börjar plocka poäng efter jul. Det verkar vara den allmänna åsikten. Men vad är det som säger att de kommer att göra det? Goda intentioner? Det brukar bli så? Är man ett bottenlag första halvan så brukar man bli ett bottenlag efter andra halvan också. ÖSK ligger på gränsen och kommer att få kämpa för varje poäng. Ju längre tid som går ju mer press kommer de att få på sig. För Lillån ser det mörkt ut.

Frågan är om vi kommer att få se en tillknäppt tillställning där båda lagen är rädda för att gå framåt. Eller om de låter fåglarna flyga och kör på i sann derbyanda. Det ska bli kul att se.

Lillån kan mönstra i stort sett en ordinarie trupp, vad jag har hört. Daniel "Äppel" Eriksson opererade som sagt sitt korsband igår, fredags, och kan uppenbarligen inte delta. Rickard Ross är fortfarande skadad och kommer ej att spela. Det innebär att som så många gånger förut så lider Lillån av en backkris. Visst, man har hyffsade nödlösningar med spelar som går ner till en backposition. Men Äppel och Ross är TUNGA avbräck. Man värvade tydligen en center från Nerike för ett par veckor sedan. Magnus Frid som övergett det sjunkande skeppet Nerike för ännu ett skepp ute på djupt vatten. Varför man värvar en center när man behöver backar? Ja, fråga inte mig. Jag ställde mig samma fråga redan när säsongen började och alla de nya spelarna som skulle gå till Lillån aldrig kom. ÖSK:s trupp har jag som vanligt mindre koll på.

Axberg spelade nyss klart sin match. Man hade som så många gånger förr under de senaste säsongerna en ledning under den första hälften av matchen. Men som så många gånger förr så tappar man det den andra halvan. 3-1 ledning av Mattias Gagnert i den 11e minuten av andra perioden blev till slut en 4-5 förlust då lagkaptenen Daniel Åberg tydligen tyckte att det var lämpligt att gå in och ta en 2 minuters utvisning med 2.5 minuter kvar av matchen. Det resulterade i ett insläppt mål i boxplay och ännu en förlust. Jag kan ju i och för sig inte säga allt för mycket om hur hans utvisning såg ut, men på pappret så ser det ju dumt och orutinerat ut. Strecket börjar sakta men säkert närma sig för Axberg.

Väl mött i Idrottshuset imorgon. Jag hoppas att många kommer för att kolla på matchen. Jag säger väl kryss då för att fortsätta hålla mig neutral då jag inte vet vilka jag vill ska vinna eller vilka jag tror kommer vinna. 6-6 efter en sen kvittering av Elenstrand framför mål.


/HJ

Kommentarer
Postat av: derby

härligt lillån!! soporna ösk fick smaka på vrede!

2009-12-06 @ 15:04:08
Postat av: Harry Bosch

sug lillån. nu måste tränarna bort, lågvatten .stryk mot lillån finns inte på kartan.

2009-12-06 @ 16:49:39
Postat av: OheJ

så jävla skönt att se! HEJA LILLÅN

2009-12-06 @ 18:43:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0