R.I.P innebandyn i Örebro

Ja, riktigt så illa är det väl kanske inte, än. Men det är den spontana känslan jag känner just nu. Ännu en helg med idel förluster för Örebrolagen. Det kommer inte göras något åt det. Inte så länge det inte sker några drastiska förändringar inom klubbarna. Kommer det att hända? Inte så länge ingen tar tag i det och skakar om buren och kastar ut det som inte behövs. Javisst, halva säsongen är kvar och det finns chans att både Lillån och ÖSK tar sig upp ovanför strecket. Axberg klarar sig nog kvar. Men risken att vi inte har något lag i Allsvenskan nästa år blir större och större för varje helg som går. Och sannolikheten för att vi kommer att ha ett lag i Allsvenskan nästa år som kan konkurrera om ens en top 5 placering blir mindre och mindre. Nej, det kommer antagligen inte att ske några förändringar och då är det kört för innebandyn i Örebro. Om inte nu, så inom några säsonger.

/HJ

Kul att folk tycker till!

Detta inlägg utgår ifrån kommentarerna till förra inlägget. De unga spelarna i örebro som är bra nog för Superligan i dagsläget är få. Men det finns dock nog med potential i flera av dem. Om det skulle bli en sammanslagning nu så skulle vi som tidigast ha ett lag i Superligan säsongen 11/12, men det är nog lite optimistiskt tänkt. Att vi kommer att ha fler spelare som är bra nog tills dess är ingen möjlighet. De yngre spelarna kommer att ha ett antal säsonger på sig att utvecklas och förhoppningsvis lyckas. I dagsläget har vi i mina ögon garanterat tillräckligt bra spelare för att kunna vinna den framtida Allsvenskan inom en snar framtid. I alla fall på pappret. Låt dem som sagt spela ihop sig redan nu så att de kan börja konkurrera om en plats i Superligan, kanske redan till nästa säsong..

Vilket märke det blir på tröjan är ett lätt problem att lösa. Lillån åker väl ur i år så då kan det ju av uppenbara skäl inte bli en satsning i Lillån. Om det blir en sammanslagning eller ett samarbete likt ÖSK/Axberg är i mina ögon bara semantik. Så länge de bästa spelar i samma lag så är jag nöjd. Sen är det ju självklart att sponsorerna inte är sugna på att ösa pengar på innebandyn i dagsläget. Det är bara att kolla på publiksnittet i t.ex Lillån. ÖSK-Dam har lätt ett dubbelt så högt publiksnitt. Men med ETT bra lag i Örebro så skulle bara det i sig locka större publik.

En riktig satsning skulle säkert bli en nytändning hos både spelare och publik. Om vi senare skulle ta oss upp i Superligan så skulle sannolikt både publik och sponsorer dra sig till innebandyn. Jag skiter i om det är de nuvarande sportcheferna som tar sig i kragen eller om det kommer nya. Något annat som kommer att behövas är en sportchef, tränare eller något annat som kommer utifrån och som för med sig en ny nivå av proffesionalitet. Det är något som behöver genomsyra hela klubben och spelarna.

Nästa steg i rätt riktning för att gå från snack till handling är kanske att aktivera spelarna och tränarnas makt i Lillån, ÖSK och Axberg. Jag vet att många spelare har åsikter likt mina egna. Kolla upp hur de ställer sig till resonemanget. En självklarhet är ju att de måste vilja samma sak. Om de är av samma åsikt så får de öppna sina käftar och pressa detta vidare. Om problemet, eller en del av problemet är en brist på handlingsförmåga så behövs det bara en fackla att samlas runt förslagsvis en spelare eller tränare som för med sig pondus, status och respekt. Helt enkelt en spelare eller tränare som är stark nog att stå upp mot ledningarna och sportcheferna, och som har glöden nog att inte ge upp. Någon som känner sig träffad eller sugen?

Innebandyn i Örebro är för bra för att inte ha ett lag i Superligan inom en snar framtid!

/HJ




Då var det kanske dags?

Snart har halva säsongen spelats och vi har Lillån fortfarande på en tvärsist plats efter förlusten i måstematchen hemma mot Lidköping. Samtidigt så har vi ÖSK på en 9e plats med 9 poäng med Lesjöfors och Finspång på 9 och 8 poäng. Det kan vända, det är många matcher kvar att spela. Men är det verkligen en chansning som är det bästa för innebandyn i Örebro? Om det värsta skulle hända och både Lillån och ÖSK hamnar under strecket vid säsongen slut så är det en lång väg att vandra för att börja ta sig uppåt igen. Det måste snart vara dags att göra någonting åt det! ETT bra lag i Örebro. Kanske är det redan dags nu efter halva säsongen? Kanske är det dags att låsa in de båda stolta sportcheferna i Lillån och ÖSK i ett rum och inte släppa ut dem förns de kommit överens? Problemet verkar vara att ingen av dem vill släppa taget och vara den organisationen som inte blir den satsande organisationen. Dock så måste det nog bli så till slut. Jag antar att det är inget som kan ordnas bara sådär. Men börja sträva mot ett gemensamt mål och försök komma överens! För fyfan, att inte ha ett bra lag i Superligan eller den nya Allsvenskan de kommande åren är fan inget alternativ. Även om något av lagen tar sig upp igen så kommer det antagligen inte kunna konkurrera om en topplacering på ett långt tag. Jag vet att jag inte är den enda som har dessa åsikter. Tillsammans så kanske vi kan hjälpas åt att sätta press på sportcheferna. Något måste hända!


/HJ

Tippa med hjärtat?

Jag har en skön magkänsla att det blir som jag tror att Lillån och ÖSK vinner. Varför inte då tippa lite med hjärtat och magkänslan? Även om en del av hjärnan stretar emot så är det ju ändå 2 mot 1.

Ni hittar 2.20 på Lillån och 2.35 på ÖSK på NordicBet. Det ger oddset 5.17 på en dubbel. För den som vågar är det ett fint odds.


/ HJ

Inför omgång 9


Axberg - Torshälla

Axberg har haft det tungt den senaste tiden. Man har förlorat 3 raka matcher och man möter ett tufft motstånd denna helg. Torshälla hade 5 raka segrar innan man föll tungt hemma mot Westervik med 10-11 senast. Torshälla är nog lite extra hungriga efter förlusten och Axberg får se upp. Man kan mönstra i stort sett en full trupp. Niclas Rasmusson är det dock lite osäkert med. Backen Robert Thunell har sprungit klart i skogen med lumpenpolarna och kommer att förstärka Axbergs backlinje. Torshälla har gjort hela 56 mål de senaste 5 matcherna och jag gissar på att det kommer att vina ordentligt runt Axbergs målvakt Victor Jannerlid Söderberg. Kan Axberg lyckas hålla tätt och börja producera lite fler mål så har man en chans. Men på förhand så ser det inte alltför ljust ut. Jag hoppas självklart på 3 poäng till Axberg. Men jag tror tyvärr att det kommer att sluta någonstans runt 5-9.



Lillån - Lidköping

Lillån har ännu en gång backkris. Eller, de har en större backkris denna helg. Rickard Ross skadade, som jag och säkert alla andra förutsåg, sin snea fot senast. Han kommer vara med ombytt till matchen, men kommer troligtvis ej spela. Detta är en match man bara MÅSTE vinna om man vill spela i nya Allsvenskan nästa år. Lidköping spöade ju ÖSK men de imponerade inte särskilt på mig. Därför är skadan på Ross ett extra tungt avbräck. Lidköping har ett målsnitt på 4.1 och insläppta 4.7. Inte mycket åt något håll. Matchen kommer troligtvis att bli målsnål och målvakterna och skyttarna kommer spela en viktig roll. Jag tror och hoppas på en lillåvinst. Relativt målsnål match med 2 måls marginal? 5-3 6-4 låter väl ok.



Visby - ÖSK

ÖSK åker ut till en av öarna för att möta Visby på söndag. Som vanligt har jag mindre koll på truppen i ÖSK. Det jag vet är att ÖSK:s resultat hittills är under all kritik. Javisst, det finns orsaker och anledningar till poängtapp i vissa matcher, det har varit tight några matcher och man har haft otur. Men ett bra lag skapar sin egen tur istället för att vänta på den. Ni får förlåta mig, jag bara var tvungen att slänga in den klyschan. De senaste 5 matcherna har Visby tre raka förluster följt av två vinster. Visby brukar vara kända för att vara ett bra hemmalag och de flesta lagen brukar ha svårt mot dem. Men hittills har Visby bara vunnit två och förlorat två matcher på hemmaplan. De två vinster man skrapat ihop har man bara vunnit med 5-4 och 9-6. Det skiljer bara två poäng mellan Visby och ÖSK. Skulle ÖSK vinna så kan man köpa sig lite andrum. Jag tror faktiskt på en ÖSK vinst på söndag. 8-5 till ÖSK med ett mål i öppen kasse av Villiam Aspegren i slutsekunderna.


På grund av att jag sitter här med en stigande feber, förhoppningsvis inte grisen, så är jag ytterst osäker till om jag kommer kunna kolla på Axberg och Lillån i helgen. Då får vi också se om det blir några matchreferat eller inte.

Det kan väl tilläggas att ÖSK damer i helgen har bortamatch mot Marstrand som ligger dödssist med 7 raka förluster. Det blir ingen stor munsbit för de fräcka örebrodamerna och allt annat än en vinst vore väldigt konstigt.


/HJ

Förluster

Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket om helgens debakel. Ännu en omgång av Örebroförluster men ÖSK tog i alla fall med sig en poäng hem. På de mål och chanser man kan se på http://www.meningsfullt.se/onyx/arkiv/main.asp?page=2009-11-142 så ser det bra ut. Men tyvärr så får Onyx in några skitmål, särskilt suddenmålet. Eftersom man inte får se hela matchen så kan jag ju inte avgöra vilket lag som förtjänade vinsten. Men om man utgår ifrån att de tog med alla de bästa målchanserna så hade båda lagen kunnat förtjäna en vinst.

Lillån tappade 6-1 till 7-10 på typ en period. Jag vet inte vad som hände riktigt men det får vara det enda jag säger om detta.

Axberg hade ingen lätt match borta mot Nykvar och 8-2 var talande siffror. Nykvarn var tydligen storleken större och det var väl inte så mycket att göra åt saken.

Tills nästa helg då det vankas 3 hemmamatcher!


/HJ

Anna Nyman

I ren tristess, abstinens och desperation tog jag mig ner till Mellringehallen för att avnjuta 20x3 ÖSK - Nykvarn. Frågan är dock hur mycket jag njöt. För det första var Nykvarn så extremt jävla dåliga att det var läskigt. ÖSK gjorde lite som de ville och luckorna var stora. Det snackas tydligen mycket om Sofia Atterfors men jag vet inte om hon hade en dålig dag på jobbet eller vad det var. Men idag övertygade hon mig verkligen inte. Däremot, någon som imponerade på mig och min bisittare var Anna Nyman. Hon var överlägset bäst på planen idag och det syntes att hon har en blick för spelet som de flesta av dem andra inte har. Matchen kändes väldigt lång, särskilt då Nykvarn var otroligt ofarliga framåt. Något som förvånade mig under denna match var den stora avsaknaden av skott. Det var lobbar, flippar och instick, men nästan inte ett enda skott från backposition under hela matchen. Något annat som förvånade mig var hur lågt ÖSK hade sin box i boxplay. Nere vid den streckade gula linjen. Pointen i Nykvarn kunde, om hon vart bättre, trampat in och tagit skott på skott från nära håll. Men hur som helst så vann ÖSK enkelt och det var en mindre underhållande match.

En fågel viskade i mitt öra...

... att den före detta lillåcentern Martin Lindkvist är på väg tillbaka till Lillån. Han har denna säsong huserat i något div. 2 lag i Halmstad då han flyttat dit för studier. Nu verkar det som att han kommer att spendera mycket tid i Örebro då han ska starta sin praktik. Ett lån är vad som sitter på väggen och vi lär få se honom i Lillån väldigt snart.

/ HJ

En stressad omgång 8

Jag måste först säga att jag har riktigt dålig koll på läget i lagen i nuläget. Lillån är redan på väg till sin match och Axberg tränar just nu, så jag kan tyvärr inte komma med någon uppdatering angående trupperna. Med det sagt så kör vi på.



Nykvarn - Axberg

Efter uppehåll och nystarter så vet man aldrig riktigt hur det står till i lagen. Nu har det ju bara gått två veckor sedan lagen spelade senast. Men två veckor kan räcka för ett lag ska tappa sin form eller återfå sin form. Nykvarn ligger för tillfället 2a i tabellen men 4-2-1 är inget superresultat efter 7 omgångar. Senast fick man bara med sig 6-6 borta mot Karlskoga. Inget jättebra resultat även då det är allmänt känt att det är svårt att ta poäng i Karlskogas skokartong som deras hall ibland kallas. Nykvarn har vunnit sina tre hemmamatcher, även om en var efter SD. En sak är dock att Nykvarn har släppt in nästan överlägset minst mål i ligan och man har även gjort många mål. Man har ett mål/insläppta snitt avrundat till 8.3 gjorda och 3.5 insläppta. Det är riktigt bra och Axberg har som vi vet haft det tungt de senaste matcherna. Man har fått ner Niclas Rasmusson från ÖSK och det är väl en förstärkning till backuppsättningen. Men det är ingen spelare som kommer in och förbättrar ett helt lag. En spelare som dock har förmågan att göra det när han är i form och har med sig självförtroendet är Fredrik Backström. Det är nog fler än jag som fortfarande sitter och väntar på att det ska lossna för honom. Vi får hoppas att det blir imorgon. Något säger mig att det inte är en sån stor självklarhet att Nykvarn vinner som t ex oddsättarna tror. Oddsen är 1.28 - 7.75 - 3.95. Javisst, Nykvarn ska vara favoriter, men de är lite för stora favoriter för min smak. Jag ser det snarare som ett 50-30-20 som man säger i speltermer. Om man måste spela så ligger spelvärdet helt klart på kryss och jag tror inte det är omöjligt. Har Axberg en bra dag så kan de plocka med sig 1-2 pinnar hem.
Nykvarn har några stora segrar under bältet men jag tror mer på något i närheten av 5-3, 6-4.


Karlstad - Lillån

Det måste ju vända snart för Lillån och man måste ju snart få marginalerna på sin sida. Men inte idag. I Karlstad tror jag inte att man har mycket att hämta. Karlstad ligger 3a i tabellen och har plockat ihop 5 vinster. Man har vunnit alla sina 4 matcher på hemmaplan och är ett erkänt bra hemmalag. Lillån har tunn form men nu har man fått 2 lediga veckor på sig med sina nya tränare och det är möjligt att vi får se ett förbättrat Lillån nu. Det ska bli intressant om deras nya tränare är mannen att skruva bort locket och släppa lös den så kallade ketchupeffekten.
Lossnar det för några spelare och man lyckas få igång anfallsspelet ordentligt, samtidigt som man lyckas att inte släppa in lika många slumpmål så kan Lillån ta poäng från alla lagen. Blir svårt dock nu borta i Karlstad. Nordicbet håller Karlstad som jättefavoriter med 1.10 och ger Lillån det nästan monstruösa oddset 8.25. Kryss till 10 gånger pengarna är inte heller något att leka med. Riktigt så säker är inte matchen i mina ögon. Visst, jag tror att Karlstad till slut kommer att dra det längsta strået. Men konstigare saker har hänt. Jag tror det slutar 8-5. Det skall tilläggas att Karlstad har tvåsiffriga resultat i målprotokollen efter 3 av 4 hemmamatcher.


Onyx - ÖSK

Denna match brukar innebära en toppstrid där båda lagen slåss om serieledningen. Detta är ju då inte fallet denna säsong. Onyx ligger redan efter 7 omgångar 10 poäng före ÖSK. Onyx lär behöva fortsätta vinna om man ska haka på Linköping som innehar serieledningen för tillfället. ÖSK däremot ligger på en mindre smickrande 9e plats och om man inte vill ligga kvar vid strecket så bör man börja vinna nu. Det vore otroligt bra för ÖSK att vända på steken med en moralvinst borta mot Onyx. Onyx imponerade inte så där jättemycket på mig senaste omgången när de besökte Lillån. Med lite flyt så hade Lillån kunnat ta vinsten. ÖSk imponerade i och för sig inte heller på mig senast när det förlorade hemma mot Lidköping med 4-5. ÖSK har dock potentialen det vet både vi och Onyx. Onyx har inte precis sprutat in mål på hemmaplan och man har inte spelat en hemmamatch på nästan en månad. Det är dags nu ÖSK även om jag ändå tror att Onyx vinner. Även här känner jag en liten liten kryssvarning krypa upp bakom mig. Men mitt utgångsresultat är ändå 6-4.

Jag snackade lite med en spelare i Linköpings div. 2 lag. Man har idag lånat ner 3 spelare och en målvakt från div. 1 laget. Det innebär i sin tur att min favorit Fredrik Norström inte står. Om det är en uppgradering med A-lagets 2a målvakt återstår att se. Johan Nilsson heter han och det var han som stog när de gästade Örebro och spöade ÖSK med 4-3. Det var även han som nollade Axberg förra säsongen. Det räcker för att övertala mig att 2.20 på Linköping är ett bra spel. Solfjäderstaden har 3 förluster på deras senaste 4. För de som är sugna så kan ni spela på Liköping 2.20 på Nordicbet.

För de mer lite äventyrslystna, varför inte lägga en kryssdubbel på Axberg och ÖSK? Lååångt ifrån säkra pengar, men kan kanske vara värd en mindre summa för skojs skull.

Nu måste jag stressa vidare och jag får be om ursäkt om det krupit in några stav eller faktafel i inlägget då jag inte har tid att korrekturläsa inlägget.

Förresten, tack för din inbjudan till Nykvarn - Axberg matchen. Men Nykvarn är lite väl långt nu på helgen när jag är ledig. Särskilt då jag ska upp och jobba 3 veckor i Stockholm från och med nästa vecka. Men tack ändå.


/ HJ

Vafan...

Det slog mig precis att det fan inte är något av Örebrolagen som spelar hemmamatch denna helg. Ingen omgång förra helgen och inga hemmamatcher denna helg. Det gör mig lite besviken och jag känner abstinensen krypa upp bakom mig. Nerike spelar tydligen hemma, men nja. Vad gör man då om man är sugen på att kolla på innebandy?
Någon juniormatch? Div. 3,4,5? Jag skulle kunna säga att jag blivit bortskämd efter att ha sett massa div. 1 och 2 matcher och fått njuta av bländande spel, vinster och skönlir. Men nej, det har man ju verkligen inte blivit bortskämd med den senaste tiden. Så det kan jag ju inte säga. Ekängen och Hovsta är de enda lagen som i min mening tåls att kolla på i div. 3. Div. 4 och 5 är ju mindre tillfredställande. Blir det då till slut ett besök till ehh, vart spelar ÖSK damer sina hemmamatcher? Jag hörde någon säga Birgittahallen. Men så kan det väl ändå inte vara. Jag antar att det är i Mellringehallen. Nykvarn kommer ju på besök och vi får hoppas på att det blir en dubbelseger över Nykvarn då Axberg åker till Nykvarn för att plocka några pinnar.

Det ser på förhand ut att bli en tuff omgång för våra kära Örebrolag i div. 1 och 2, men vi får hoppas och se.
Jag återkommer imorgon igen för en närmare koll på helgens omgångar.

Just ja, om det är någon som har något tips om bra innebandy i helgen så får de gärna höra av sig.


// HJ


Fortsättning

Nu sitter jag här hemkommen efter tre dagars jobb i sveriges närmaste stad, Enköping. Det var ungefär som att göra en resa tillbaka till 80-90talet. Sunkig liten skitstad som inte hade någonting. Allt man behövde fick man snällt åka till Västerås och köpa. Under dessa dagar har jag ännu en gång blivit sugen på att skriva lite om innebandyn i Örebro. Så jag tänkte att jag kan ju testa och se hur länge det håller. Jag kommer ju ändå jobba borta resten av året och kan skriva inför omgångarna när jag kommer hem. Det innebär att det antagligen inte dyker upp inlägg dagligen. Men det är kanske lika bra det.

Spelledig helg, men abstinensen är inte så stor som jag trodde. En lite medgångskänsla inom mig gör väl att jag inte är lika sugen på att spendera 6-7 timmar på en hård bänk i Mellringehallen under en helg efter alla förluster som Örebrolagen radat upp den senaste tiden.

Anonymiteten är borta och därmed kanske fokusen på inläggen försvinner lite. Men det är sånt man får ta. En annan nackdel är att de insidertips man fått av personer kanske upphör eftersom man nu kan räkna sig till vilka det är som ger dem. Men det ska nog gå bra ändå.


Men ja, vart ska jag börja? Jag har ju halkat efter lite nu. Vi kan väl börja med lite händelser i varje lag.



Axberg: 

De mest inbitna supportrarna började viska om serievinst, mirakel och änglar efter bortasegern mot dåvarande serieledarna Vingen. Snabbt ner på jorden blev det dock. Axberg har två förluster bakom sig och jag kommer ihåg att jag var allt annat än imponerad på Axberg i matchen mot Solfjäderstaden. Visst man hade en 44årig materialare med hästsvans i målet men det kan man inte skylla på. Han gjorde inte så många misstag och det var snarare hela laget som var dåliga. Förlusten borta mot Westervik var väl mer väntad. Men det är bara att ta nya tag borta mot Nykvarn nästa omgång. Ett instick är att Fredrik Backström inte spelade med Jimmie Karlsson i matchen borta mot Westervik. Jag tycker om Jimmie Karlsson, men han kräver väldigt mycket boll. Det funkar inte riktigt ihop med Backström då även han behöver mycket boll för att man ska få ut så mycket som möjligt av hans kapacitet. Han spelade istället med Daniel Åberg och Jon Tagesson. En mycket bättre lösning i mina ögon.

I veckan som har gått har Axberg försökt ladda om batterierna genom att spela bowling istället för måndagsträning och i onsdags så fick de spela lacross och basket på träningen. Ett bra initativ av tränarna och jag tror att det kan göra dem gott.

Tim Eliasson är född 1992 och har tidgare tränat med Lillåns A-lag och spelat i deras div. 4 lag. Han är nu det senaste nyförvärvet i Axberg och ska jag vara ärlig har jag aldrig hört talas om honom. Det ska bli kul att följa honom och se om han håller måttet i div. 2.

Den rutinerade och viktige spelaren Magnus Larsson som värvades inför säsongen ska nu börja hjälpa till vid sidan av istället för att kolla på från sidlinjen. Han blev ju långtidsskadad i början av säsongen och vi får önska honom lycka till och hoppas att han blir av med skadan snart.



Lillån:

0-1-6... Vi hade nog alla förväntat hos mer än 1 ynka poäng efter 7 omgångar. Tyvärr gick det inte som färväntat och Lillån börjar hamna i ett desperat poängbehov. Man lär börja ta poäng nu om man inte vill spela varje match med en kniv mot strupen. Ett ljus i novembermörkret är att man fått en ny head coach, Mikael Ahlén och en assisterande coach, Mikael Sandberg. Inget ont om föregående tränare, men det behövs lite nya blickar och nya idéer. Mikael Ahlén har tränat Lillån förut. Han vann div. 1 med Lillån någon gång i början av 2000-talet, jag har faktiskt ingen aning om exakt när det var, men föll tungt i kvalet. Spelarna verkar tycka att han är bra och de flesta ställer sig nog positivt till sin nya coach. Vi får hoppas att det händer någonting och att Lillån börjar plocka poäng.

Jag måste tillägga att jag i ett tidigare inlägg förhastade mig när jag skrev att Lillåns juniorer inte höll måttet i div. 1. Kapple var senast bland de bästa i Lillån om inte på hela planen. Haqn imponerade ordentligt på mig och jag älskar hur hans ungdomliga hunger gör att han ger 100% i alla situationer till skillnad från vissa andra. Ge honom tid och han kommer att bli riktigt bra.

Daniel "Äppel" Eriksson brukar skada knät en gång per säsong. Han brukar vara borta några omgångar och sedan komma tillbaka. Det har gjort att vi alla har tagit lite lätt på hans årliga knäskador. Denna gång har han däremot dragit av korsbanet, kors i taket! Det var ingen liten knäskada som han kännt efter lite för mycket på, utan en här gången var det en ordentlig skada. Det gör att han kommer att vara borta väldigt länge från innebandyn. Operation 4 december, kan börja löpa i mars-april och kan börja spela innebandy i augusti igen. Förutom att det är en ordentlig törn i Äppels karriär så är det ett väääldigt stort bakslag för Lillån. En redan tunn backtrupp blev genast ännu tunnare. Att Rickard Ross springer runt med en sne fot som bara väntar på att bli skadad ännu en gång och med en fraktur i handen efter att ha slagit någon genom dataskärmen hjälper ju föga. Lösningen? En stor nödlösning som innebär att man plockar upp Alexander Östlund från div. 4 laget. Javisst, han är talangfull. Men hur många gånger sämre är han inte än Daniel Eriksson? Har han talang nog för att kunna gå från div. 4 till div. 1? Är det galenskap? Svaren på de tre frågorna är: Otroligt många gånger, nej och ja. jag inget emot Alexander Östlund personligen. Men att plötsligt nämna honom i div. 1 sammanhang är sjukt. Sedan har han inte spelat back särskilt länge. Bara för 1.5 säsong sen så spelade han forward i Hovstas div. 5 lag där han inte dominerade. Nu inser ju jag också att han egentligen inte är upptagen som en direkt ersättare till Äppel, men att det inte finns bättre att plocka upp för att fylla ut truppen med är oroande. När Ross sitter i rullstolen igen så blir bördan tung på Daniel Fälted som har imponerat hittills.


ÖSK:

2-1-4... Jag behöver nog inte säga så mycket mer om besvikelsen och resultatet så här långt. Min personliga åsikt är att saknaden av Fredrik Nordström har börjat visa sig på allvar. Man hade förra säsongen den, enligt mig, bästa målvakten i divisionen och det har man långt ifrån nu. Stabiliteten och säkerheten han gav ÖSK lät dem spela sin fröjdiga och anfallsglada innebandy. Problemet i år är att man försöker spela samma anfallsglada innebandy men inte alls har samma stabilitet och säkerhet bakåt. Man släpper in fler och gör mindre mål än förra säsongen. I alla fall snittmässigt. Hittills så gör man ett halvt mål mindre per match och släpper in 1 mål mer. Man har även släppt in fler mål än vad man har gjort. Från min synvinkel så har man inte lyckats med samma anfallsinnebandy i år och frågan är om man har råd med det när försvaret inte håller lika tätt som det gjorde när Fredrik Norström vaktade buren. Jag tycker inte att backarna kan spela på samma sätt som de gjorde förra året då man kunde lita på att Freddan gjorde sitt. Nu känns hela försvaret mindre stabilt. Om det verkligen är en biverkning av Freddans flytt, hur ÖSKs spel egentligen ser ut jämfört med förra året och vad lösningen på problemen är, det vet jag inte riktigt säkert. En lekman som mig får lämna över svaren på de frågorna till de riktiga experterna. Men det är uppenbart att något behöver förändras. Någon Superliga blir det inte i år heller. Men vi får hoppas att ÖSK tar sig  i kragen och spelar på den nivån som jag vet att de kan spela på. Det räcker för att jag ska bli nöjd.

Jag har inte så mycket koll på vad som hänt ÖSK internt de senaste veckorna så det är onödigt att fortsätta skriva.



Nerike:

Det känns som att det är bäst för både mig och Nerike att jag inte skriver något här.


Nu är frågan, har det gått så långt nu efter att örebrolagen fortsätter att förlora och förlora att jag måste börja skriva om daminnebandyn? Jag sticker inte under stolen att daminnebandy inte är det bästa jag vet. Men det går inte att komma ifrån att de producerar medan herrlagen inte gör det. 7-0-0 och serieledare efter 7 omgångar. Det är bra gjort. Kanske tillräckligt bra för att jag ska ta mig ner och kolla på en match snart.


/ HJ

RSS 2.0