Avslut

Ja, då är jag åter tillgänglig för denna blogg. Tyvärr måste jag meddela att det antagligen är för sista gången. Jag har under en tid tappat lusten för att blogga, vilket vissa av er säkert märkt. Det var kul när det var nytt. Men det känns redan nu som att ett inlägg skrivs bara för skrivandets skull. Då är det nästan bra timing att det tydligen har "avslöjats" vem som skriver denna blogg. Det klagas bl a på min anonymitet.

Att jag skrev anonymt finns det en stor anledning till. Jag ville med min anonymitet att folk skulle reagera och tycka till utefter vad jag skrev i inläggen, inte reagera på att det var JAG som skrivit dem. Folk skulle garanterat haka upp sig på att det var Jag som skrivit inläggen istället för att snarare då ifrågasätta Vad jag skrivit.

Jag vill tillägga att allt jag skrivit, som har med egna personliga åsikter att göra, står jag för. Tycker jag att en spelare varit dålig eller att ett lag spelat dåligt så är det inget jag sticker under stolen med. Och nej, jag spelar inte i div. 1 eller div. 2. Men spelar man i div. 1 eller div. 2 så ska man också jämföras med den nivån man spelar på. Det är till slut bara mina åsikter och inget att haka upp sig på.

Det är tydligen en “väldigt säker källa” som berättat vidare vem jag är. Vem det än är eller om det är en ren chansning är vid det här skedet helt ovesäntligt. Det skulle säkert börja snackas ändå och det skulle ändå till slut komma fram att det var jag, och om jag skulle försöka förneka det så skulle jag bara skjuta mig själv i foten.

Det skall tilläggas att 99.99% av det jag skrev är sant. "Insider" -saker som jag skrivit har jag ju inte precis suttit här hemma och hittat på själv. Jag har ju uppenbarligen fått det berättat för mig från spelare i de olika lagen. Felmarginalen på 0.01% blir ju då de gånger någon spelare överdrivit något de berättat för mig.

Som sagt blir detta antagligen det sista inlägget och det har verkligen inte med att göra att jag inte längre "vågar" skriva nu när folk fått reda på vem jag är. Att jag tröttnat på att skriva och att bristen på anonymitet kommer ta bort fokus från mina inlägg är dock som sagt en stor del av orsaken.

Det enda som kliar i fickan nu är att jag är nyfiken på vem den "väldigt säkra källan" är. Sedan undrar jag även varför han kände att han var tvungen att "avslöja" vem jag är. Men det är upp till honom och jag hyser ingen agg mot honom för det.

Nu är det väl bara att låsa dörren om det eventuellt dyker upp en arg sportchef utanför min dörr.


/ HJ


Tråkig helg ännu en gång

Lillån kan inte vinna i år verkar det som. Jag vet inte riktigt vad som hänt. Är det verkligen en sån stor skillnad mellan div. 1 och div. 2? Eller är det andra faktorer som spelar in? Jag såg ingen match i helgen denna helg. Så jag har faktiskt ingen lust att skriva något statistiskt matchreferat om en match där örebrolaget förlorade. Men det är bara att ta nya tag till nästa helg. Jag hoppas att det var någon som tog rygg på mitt tips om Solfjädern och Torshälla. Gratis pengar isåfall. Kommer antagligen att dyka upp en gästskribent de kommande dagarna då jag inte har möjlighet att skriva på några dar from måndag. Han kanske kan flyga in med en frisk fläkt och skriva något skoj.

/HJ

ÖSK, ny målsättning?

De som läste dagens NA såg att ÖSK nu ska diskutera om de ska skaffa en ny målsättning. Det innebär alltså att SSL satsningen därmed efter 6 omgångar är över. Det låter ju tråkigt men även sunt. Javisst allt kan hända men det är väldigt långt ifrån just nu. Frågan är bara vad den nya målsättningen innebär? Komma topp 3 igen? Det har man ju inte tjänat så mycket på tidigare år. Hur som helst så är det tråkigt för innebandyn i Örebro.

Blir inget matchreferat från ÖSK matchen. Inte idag i alla fall.

Jag börjar få kalla fötter angående Axberg och deras eventuella vinst idag. Jag skrev tidigare att jag tror att de vinner. Men det verkar som att målvaktssituationen är värre än befarat. Och med en ung, nervös och orutinerad målvakt så har man nog inte någon stor chans att vinna om jag ska vara ärlig. Man lånar inte heller ner några spelare från ÖSK och det blir väldigt tufft idag. Man kan ju alltid hoppas, men det ser inte bra ut.

2.20 på Solfjäderstaden på Nordicbet ser plötsligt ut som ett bjudodds. Ganska högt spelvärde om jag ska vara ärlig. Varför inte lägga den i en dubbel tillsammans med Torshälla? 1.08 är inget att hänga i julgranen. Men det är ändå 8% ränta på dina pengar. För det finns ingen chans i helvetet att Nerike tar poäng.

/HJ


Inför omgång 6

Omgång 6 är viktig för samtliga 3 örebrolag. Är väl viktig för Nerike också. Men hemma mot Torshälla har de inget att hämta. 5-13 och en målrik historia kan vara på sin väg ännu en gång.

Axberg - Solfjäderstaden

Det snackas fram och tillbaka hurvida Solfjäderstaden är ett lag för toppen i årets div.2. Solfjäderstaden började starkt men nu verkar de ha stannat upp och har två raka förluster bakom sig. Bortaförlusten mot Karlskoga med 10-4 imponerade Inte, och hemmaförlusten mot Torshälla med 5-8 var väl ganska väntad. Axberg har det dock gått bra mot de senaste matcherna, med undantag för den tunga suddenförlusten hemma mot Mjölby. Man spöade Vingen borta senaste med imponerande 11-6. Man hade inför matchen ett målsnitt på 4.5. Hur imponerande en vinst mot Vingen, som vid matchtillfället låg etta, är svårt att säga då jag inte sett Vingen spela. Men bra gjort är det ändå och det var ett bra tillfälle att få igång målskyttet på. Inför denna match har man sin viktiga målvakt Söderberg Jannerlid borta och det är ett hårt slag mot laget. Man brukar kunna låna ner en målvakt från ÖSK men det verkar som att Mathias "kocken" Söderström är sjuk och att man då antagligen måste ha med sina två andra målvakter till matchen idag. I och för sig står det i dagens trupp att man bara har en målvakt, Laakso, med sig. Men det tvivlar jag starkt på. Än så länge är det alltså inte klart vilken målvakt man har till matchen i Axberg. Som tur är så ser inte heller Solfjäderstaden ut att vara något målsprudlande lag. Man har ett målsnitt på 6. Det blir en tät match men jag hoppas och tror att Axbert till slut står som segrare med 6-5.


Älvsjö - Lillån

Varje match nu så spelar man med kniven mot strupen. Man har Inte råd med ytterligare en förlust. Man är det enda laget i ligan som inte har en vinst och frågan är om den kommer den här matchen heller. Förlusten senast hemma mot Lesjöfors var en måstematch och man föll tungt. Kan man resa sig inför denna match? Man har i alla fall hela sin trupp till sitt förfogande och viktiga Henrik Johansson och Mikael Nilsson. Jonas Ludvigsson är sedan tidigare ej med i truppen längre. Älvsjö borta känns inte på pappret som en omöjlig uppgift. Men man spöade ÖSK med 13-8 senaste hemmamatchen. Det är dags för några spelare i Lillån att stiga fram och ta tag i laget. Visa dem att det här fan inte håller. Jag hoppas att Lillån vinner men jag tror inte att det blir så till slut. 9-6 kanske låter som ett troligt resultat?


Skoghalls - ÖSK

Matchen börjar inom en timme och jag har varit slö och inte kollat upp vilka som möjligtvis saknas. Det verkar dock som att man har de flesta spelarna till sitt förfogande förutom "Kocken" som jag nämnde tidigare. Även ÖSK har en måstematch idag. Man måste vinna mot Skoghalls om man fortfarande ska ha någon chans att utmana toppen i år. Man har ju inte imponerat än så länge och frågan är om man kommer att göra det denna säsong. Jag tror dock att man har några växlar till att lägga i och det är bannemig dags för det nu. Skoghall ska man fan spöa, borta som hemma. Skoghall har fått de resultat som på pappret förväntats och ÖSK ska vara det bättre laget. Jag tror och hoppas på att man vågar ta för sig lite mer i anfallsspelet denna match och en vinst vore väldigt bra för själförtroendet och moralen i trupen. Lillåspelarna var inte imponerade över Skoghall men tydligen så var deras målvakt riktigt bra. Jag tror ÖSK vinner idag. Det blir nog inte så jättemånga mål och matchen slutar 4-7.

/HJ



Inträde

Om man tänker efter så blir det ganska dyrt att gå på alla hemmamatcher och kolla på ÖSK, Lillån och Axberg. Det är sammanlagt 33 hemmamatcher på en säsong, plus eventuella kval. Inte för att jag är snål eller inte har råd, men det blir mer pengar än vad man tror. Det kostar väl 80kr att kolla på Lillån och ÖSK. Sen är det väl 50-60kr att kolla på Axberg. När man jämför de 80kr jag betalar för att kolla på Lillån så skulle jag istället kunna kolla på ÖSK fotboll (inte för att det är så skoj just nu), gå på bio eller käka någonting gott. Frågan är fan om det är värt att kolla på vissa matcher. Med ett innebandyälskande hjärta så känns det ju som att man vill det. Men ÖSK och Axberg kanske borde börja med någon sorts solidaritets kort? Man kan köpa ett kort i början av säsongen som drar ner kostnaden lite. Å andra sidan så förstår jag att de måste få in pengar, särskilt då Lillån och Axberg drar mindre folk än vad vissa damlag gör. Vad jag ville säga med detta? Vetifan. Men 60-80kr x 33 bildar till slut en stor å och det känns lite saftigt. Jag förväntar mig mer valuta på pengarna framöver!

Nummer 1?

Christian Kjellman var ju uppenbarligen nummer 1 i Örebro förut. Men vem är egentligen nummer 1 nu? Låt oss utgå från talang, potential, nuvarande kvaliteter och ålder. Vem är närmast spel i Superligan nu när det är uppenbart att vi ej kommer att ha ett lag där nästa år heller? Position på spelaren spelar ingen roll. Ska jag vara ärlig så har jag svårt att välja. Sjöberg? Lindroos? Ja, ni får gärna kommentera era åsikter.

När vi ändå håller på så kan jag väl, efter yttre press, även ställa samma fråga angående damerna i Örebro. Jag ska nog inte inte spekulera eftersom jag i ärlighetens namn inte har någon aning. Men hon Atterfors är väl bra? Spelar i ÖSK va?

/HJ

Lillån minus en

Redan igår fick jag reda på att Jonas Ludvigsson fått sparken från Lillån. Orsak? Det vet jag mycket väl men vet inte hur mycket jag "får" skriva. Men de som har lite insikt och koll på Ludvigsson kan nog gissa sig till varför. Jag kan återkomma senare när jag kollat upp hur mycket jag "får" skriva.

Bra eller dåligt?

Bra.

En blek dag i Örebro

Japp, ännu en helg så står våra två lag i div. 1 mellersta med en förlust i baken.


ÖSK - Linköping

Det jag kan säga om den här matchen är att backarna idag inte var tillräckligt bra. Många individuella misstag och det kostade. I och för sig skötte David Lundberg sig bra med sin aggressiva och hårda spelstil. Men annars såg det passivt och blekt ut. Framåt var man idag inte heller särskilt farliga under långa perioder. Linköping gjorde det bra när de täckte av ytorna och ÖSK kom inte till så många bra lägen. Villiam Aspegren var relativt osynlig idag och det berodde på att han knapp fick leka med bollen överhuvudtaget. Ska man utnyttja Aspegrens fulla potential så ska han ha mer boll, så är det bara. Linköping imponerade inte på mig heller och det kändes som att ÖSK med lite flyt och mindre individuella misstag lika gärna kunde ha vunnit. Tre förluster efter fem omgångar håller inte och frågan är om man har ett lag för att ens komma topp tre i år? Jag hoppas på att det lossnar snart, men vi får se.


Lillån - Lesjöfors/Filipstad

Lillån hade ju som sagt viktiga spelare borta idag och det märktes. Även Erik Elenstrand satt på bänken under nästan hela matchen. Särskilt pådrivaren Mikael Nilsson saknades på planen idag. Det hade behövts en stark ledare på planen som käpmade och kunde visa vägen för det idag unga Lillån. Man lät 4 av sina juniorer spela idag och visst, de var inte dåliga, men de väger ännu lite för lätt i div. 1. Lesjöfors var duktiga defensivt och var giftiga framåt. De dominerade längre stunder och från och med mitten på andra perioden så var det inget snack om vilket som var det bättre laget för dagen. Lillån kändes uddlösa framåt och man sköt alldeles för mycket i täck från backplats. Domarna idag var inget att hänga i julgranen då de blåste sönder matchen och tog många konstiga domslut. T ex ett kanske matchavgörande moment var när Lillån hade powerplay i mitten av andra perioden och Johan Kapple regelrätt gjorde 5-2. Domaren som stog precis bredvid fick hjärnsläpp och dömde bort målet på grund av hög klubba. Det var inte i närheten av hög klubba och det blev senare istället 4-3, 4-4 och 4-5. Hade det målet inte dömts bort kunde det ha blivit ett helt annat slutresultat. Det är tråkigt att se och Lillån tappar poäng ännu en gång mot ett lag som man i år måste ta poäng av. Man har några svåra matcher framför sig nu och det ska mycket till för att de inte ska cementera sin plats under strecket.


Snart match

Det är lite kul att det ännu en gång finns en spelare i Örebro som för sig själv gör att man ser fram emot att kolla på en match. Villiam Aspegren har blivit en sådan spelare. Jag snackar inte bara om att han snurrar och snurrar som en sprätt. Hela hans spel och hela hans register gör honom till en väldigt sevärd spelare. Idag sätter han två mål och får en assist.

Kom igen nu ÖSK. Dags att ta i de där extra 10% och bärga hem en seger mot ett bra lag!

Ska även bli kul att se "legenden" i Linköping. Målvakten i Linköping är tydligen så bra att han kan peta Nordström. Vad jag har förstått så är han en legend i klubben och ska vara riktigt bra. Så att peta honom är inte det lättaste. Visa vad du har!

/HJ

Lördag

Jag hoppas att det i alla fall var någon som vågade ta mitt tips om Kungsör. 4.85 på en singel är inte ofta man får så gratis av spelbolagen. Men det visar också att oddssättarna inte har mest koll heller. Det är därför man kan hitta fina bjudodds i divisioner som denna. Jag kunde i ärlighetens namn inte förutse Axbergs vinst, men ingen är gladare än mig att jag hade fel.


Vingen - Axberg

Axberg startade matchen bättre än vad de någonsin kunde drömma om. 3-0 efter 01.52. Bättre än så kan det inte bli. Vingen som serieledare var aldrig riktigt i närheten då Axberg alltid hade minst 2 måls försprång. Tydligen så var målskyttet för Axberg idag väldigt effektivt, till skillnad från tidigare matcher. Det var en laginsats och alla kämpade 100% för varandra och Marco verkar ha hittat sin Polo i Axberg. Han har lyckats göra ett lag av ett lag som på papper inte såg så mycket för världen ut inför säsongen. Att målskyttet lossnar är viktigt då det varit lite si och så med den delen. Kul att debuterande Fredrik Backström fick näta i premiären. Målskyttarna var ganska utspridda idag och det är ju alltid bra. Det verkar ha lossnat för sneskjutande lagkaptenen Daniel Åberb och hookarn Jimmie Karlsson satte två även han. Tydligen så var Vingens hall en riktig skithall och lika stor som Lillåns hall. Dock så sägs det att Lillåns hall har ordinarie mått, men att den känns mindre pga de nära läktarna och bristen av utrymme för bänkar. Hursom så vann Axberg mot oddsen och Axberg kan bli farliga för alla lag i år. Särskilt om man får tillbaka ett par spelare som man internt hoppas på.

Bäst i laget enligt källor inom Axberg var idag:
Ännu en gång den fantastiska exblondinen Victor Söderberg Jannerlid. Även den inlånade och ibland ifrågasatta Niclas Rasmusson gjorde det tydligen riktigt bra idag.

Det ska tilläggas att Vingen inte alls var så bra som man kunde ha trott efter deras poängskörd. Överskattade och inte alls så farliga. Just ja, de bytte tydligen målvakt 2 ggr och lät alla 3 sina målvakter få testa sin lycka.

/HJ

Inför omgång 5

Det blev inget spelinlägg denna vecka då jag inte hittade mycket nyttigt alls. Den enda jag kan tippa om som ett "drag" är Linköping hemma mot Nykvarn. Dubbla pengarna ökar spelvärdet och det kan testas i en dubbel. En chansning för de som har råd och lust är Kungsör hemma mot Karlskoga. Kungsör har inte sett bra ut i år och man har 0 poäng. Men Karlskoga är en överkomlig uppgift känns det som. Karlskoga har inte imponerat och 4.85 på Kungsör.



BK Vingen - Axberg

Resultatmässigt så har serieledande Vingen imponerat såhär långt. Karlskoga avfärdade man lätt, man förlorade borta i sudden mot Nykvarn, man vann hemma mot ett starkt Torshälla och senast vann man borta med 12-4 mot ett annars hemmastarkt Tranås. Axbergs väg är som ni nu borde veta lite knackigare, men det har sett bättre och bättre ut efter varje match. Dock så tror jag inte att man imorgon har någon störra chans till vinst. Från ÖSK får man inför den här matchen låna ner Douglas Johansson och Niclas Rasmusson. Men jag tror inte att det hjälper så mycket. Jag ser det som 70-20-10 om jag ska vara ärlig. Men jag har haft fel förut och vi får hoppas att jag har det denna gång också. Kanske något i stil med 7-3?



Lillån - Lesjöfors/Filipstad

Bönderna kommer på besök och tamigfan, jag tror att de kommer att vinna. Lillån saknar sedan tidigare backen Daniel Eriksson. Nu saknar man även lagkaptenen Henrik Johansson och deras viktigaste spelare Mikael Nilsson. Det kommer att försvaga truppen avsevärt och med tanke på tidigare matcher så tror jag inte att det kommer att räcka till denna gång heller. Man låter sina junisar spela denna match och det är ju bra det. Men, vinner det gör dem inte. 4-6 låter väl relativt logiskt i nuläget.



ÖSK - Linköping

Linköping trummar på och ÖSK trummar inte alls. Linköping är ett av de topptippade lagen i år och man är obesegrade. ÖSK har inte övertygat alls de senaste matcherna och jag tror att man får svårt även denna gången. Jag hoppas självklart att det lossnar för ÖSK men jag är inte övertygad att det räcker ändå. Jag ser det som en 50-50 match och jag hoppas att ÖSK står där som vinnare med en 5-4 seger till slut.



Nerike - Westervik

Ja, vad ska man säga. 35 insläppta mål på 4 matcher. Nerike borde väl kanske inte släppa in lika många mål hemma. Men det tror jag tyvärr att de gör ändå. Westervik har inte börjat lika starkt som många trodde men här tror jag att man tar en övertygande seger. 4-11?


Jag är nöjd denna helg om två av örebrolagen vinner. Men det ser ju inte så ljust ut denna helg heller...


/HJ


Det är torsdag

Jag kan ju börja med att svara på en kommentar jag fick. Det var något om att jag hade ett stort axbergshjärta. Det har jag verkligen inte. Orsaken till att det bara blev ett matchreferat från Axbergsmatchen senast var ju att de andra lagen hade bortamatcher. Sedan hade jag ej tid att kollla upp de andra matcherna och det blev som det blev. Jag ger ros när det förtjänas och tvärtom. Jag har ett minst lika stort hjärta för Lillån och ÖSK. Men just nu krossar de mitt hjärta.

Med det ur världen så hade jag tänkt att skriva mitt spelinlägg, men div. 1 oddsen kommer inte förns imorgon denna vecka så det får vänta.

Fredrik Backström spelar sin första match borta mot Vingen. Ska bli kul att se hur det går för honom.

Ja, som ni märker har jag inte så mycket att skriva just nu. Jag återkommer imorgon när det kommer spelinlägg och införinlägg.

/HJ

Ja just ja

Hade strul med mailkontot men det är nu fixat för de som ville maila. Jag nås på:

[email protected]

/HJ


Internetstrul

Jag har inte skrivit på ett par dar som vissa av er säkert har märkt. Har haft ont om tid och internetstrul. Men nu är det som det ska igen. Jag skrev aldrig några matchreferat från ÖSK och Lillåns matcher och nu känns det som att jag är lite sent ute. Jag tar med en del i mitt "inför" inlägg på tors/fre istället. Jag har vart lite otillgänglig ett tag som sagt och har inte så mycket hett att rapportera en onsdag som denna. Så vi kan väl köra en repris av förra veckans lista.

Helgens bästa och hetaste:

1. Magnus Sörman
Motivering: Han har haft det knackigt men nu verkar han vara på väg tillbaka till sitt gamla prick och hårdskjutande jag. 4 mål i bortaförlusten mot Älvsjö får bli nummer ett denna omgång.

2. Victor Jannerlid Söderberg
Motivering: Jag vet, jag tjatar om den här killen ganska ofta. Men vafan, han blir bara bättre och bättre och går från klarhet till klarhet. En blivande nummer 1 i Örebro efter det att Fredrik Nordström lämnade ett stort tomrum efter sig?

3. Axbergs försvarare
Motivering: Javisst, de förlorade, men de spelade ändå riktigt bra. Förut har det funnits osäkerhet och personliga misstag, men det stod de offensiva spelarna för denna helg.


Helgens sämsta och kallaste:

1. Innebandyn i Örebro just nu
Motivering: Förra omgången fick vi ett örebrolag som vann. Denna omgång NOLL! Inget av lagen mötte något oslagbart lag och jag är väldigt besviken. Jag hoppas verkligen att det blir en uppryckning.

2. Nerike
Motivering: Jag drar mig för att ta med Nerike då jag försöker att ge dem en chans. Men 14-1 i div.2, det håller fan inte. Jag menar f  j o r t o n - e t t? Mer behöver inte sägas.

3. Bittra människor
Motivering: Jag förstår inte dramat. Jag skriver vad jag hör och vet. Vissa gillar det inte och säger att det är lögn. Jag tvingar ingen att läsa denna blogg och det är dags att ni taggar ner. Särskilt när jag inte skrivit något som är en lögn.


Förresten, jag såg årets första div. 3 match. Ekängen - Kumla. Den slutade välförtjänt 6-4. Det var väl en relativt underhållande match och jag såg några gamla lirare som börjat spela igen. Helt klart mer tittarvärde än i vissa div. 2 matcher. Jag tänker ej skriva mer om denna match då jag antagligen bara skulle glida iväg till att smutskasta Kumla. Jag hatar Kumla kan jag säga rakt ut här och nu och det finns nog inget värde i att smutkasta dem ännu mer här. Personligen kanske jag tycker det, men jag tänker bespara er andra.

Förresten nummer två. ÖSK damer ångar på i div. 1! Fjärde raka vinsten, underbart! Nej, jag skojade bara. Jag vill inte trampa någon på tårna, men jag tänker ej skriva mer om detta. Känns inte som att det är min grej.


/HJ


Axberg - Mjölby

Jahapp, jag tippade ju 5-4 med risk för sudden. Men det blev Mjölby som drog det längsta strået. Axberg hade matchen under två perioder men tappade onödigt sin ledning i mitten av andra. En utvisning av Söljén med ett par sekunder kvar av tredje perioden visade sig bli ödesdiger. Det ska sägas att jag för första gången den här säsongen blev imponerad av Axberg. Hela laget skötte sig bra och såg ovanligt anfallsglada ut. Mjölby är i stort sett det enda laget som fått behålla sina "stjärnor" i denna försvagade div. 2. Men, fyfan vad de inte imponerade! Riktigt dåliga med ett långbollsspel. Jag vet inte hur många gånger backarna lobbade ner bollen ner i Axbergs hör eller in framför mål. Det känns inte som att det är så man spelar div. 2 innebandy. Men de vann ju trots allt och jag vet inte riktigt hur det gick till. Bäst i Axberg var som vanligt målvakten Victor Söderberg Jannerlid. Dessutom ska idag hela backlinjen få hissas lite. Simon Aczel, Andreas Åberg, Jim Genberg och Oscar Grey. Alla skötte sig mycket bra. Andreas Nordh, tränaren i ÖSK som idag spelade med Axberg, visade att han är en ledargestalt och styrde laget på planen och snackade mycket. Han var nyttig för Axberg även om han såg lite gammal ut bredvid alla ungtuppar.

Det är dags för en sågning och denna gång är det jubelidioten Andreas Kristoffersson som får den. Man tycker ju att man vid 32 års ålder borde ha kommit lite längre i sin mogenhetsutveckling, men tydligen inte. En riktig jävla omogen kille är han. Aldrig sett någon som klagar så mycket som han gör, gör fula saker på planen och bara tänker på sig själv och inte laget. Jag vet inte hur många gånger han skällde ut sina egna spelare och formligen gick runt och surade. Var tvungen att kommentera allt hela tiden. Han är av uppenbarliga skäl inte lagkapten men ändå så är han klistrad vid domarnas sida. Vid ett tillfälle tog han upp bollen bakom Axbergs mål och tappade den. Han tyckte tydligen att han skulle ha frislag och fick det inte. Han gick sakta och snackade med domaren i säkert 20-30 sekunder samtidigt som Axberg hade 5 mot 4 på andra planhalvan. En sån spelare måste ge negativa vibbar i hela laget. Så bra är han inte att han kan uppföra sig som en sån stor jävla diva. Hade han vart skitbra hade det kanske vart värt det, men från läktaren så känns det som att det inte borde vara värt det. Han fick sig 2 minuter när han onödigt skulle gå igenom och knuffa alla axbergsspelare utanför deras bås när de bytte. Nej du Kristoffersson. Dags att växa upp och studsa ner från den otroligt höga pedistalen du satt dig själv på. För att göra klyschorna fullständiga så kan du även passa på att ramla ner från dina höga hästar.

Axberg förtjänade en vinst, men det verkar som att de tidigare säsongerna satt sina spår när det gäller att tappa in sena mål efter att spela bra och ha en ledning. Bara att fortsätta pumpa på Axberg. Snart har ni en ordentlig skytt i Fredrik Backström. Över halvan blir det i år efter att ha sett hur låg nivå denna div. 2 håller.

Ja just, jag skulle även vilja ge ros till nr 10 i Axberg, Jon Tagesson. Han har växt otroligt mycket sedan förra säsongen då han inte fick spela så mycket. Han blir bättre och bättre för varje match. Fortsätt så!

Officiellt

Det är nu officiellt, Fredrik Backström går till Axberg. Han är spelklar till nästa helg. Grattis Axberg.


Omgång 4

Det vankas innebandy även denna helg, vilken tur vi har. Lördag blir en toppendag då Axberg först tar emot Mjölby och sedan är det ju ödesmatchen Danmark - Sverige! Hursom, vi får hoppas att det denna helg går bättre för Örebros innebandylag och att vi får några Örebrosegrar denna helg.


Hässelby - Lillån

Det stormar i Lillån! Nej, jag skojade bara. Lillån har bara en spelare på skadelistan, backen Daniel Eriksson, och det är ju i och för sig ett tungt avbräck. Dessvärre så tror jag inte att Lillån hade vunnit även om han spelat. Lillån tappade senast en ledning med 6 sekunder kvar av matchen och förlorade sedan på sudden. Det lär ju ha varit ganska demoraliserande. Även om jag verkligen hoppas att Lillån vinner, så tror jag ej att de gör det. Hässelby såg äckligt farliga ut mot ÖSK förra helgen. Då syftar jag på förstakedjan då andrakedjan bara agerade avbelastning. Ett nytänt, ungt och hungrigt Hässely sväljer Lillån och tar tre poäng. Ska vi säga 8-3?


Axberg - Mjölby

Vi får fint främmande i Örebro. Mjölby med ökände Andreas Kristoffersson i spetsen. Axberg har fått lite luft under vingarna efter två raka segrar mot Nerike och Kungsör. Man har lyxen att få tre hemmamatcher på raken och det är ett plus. Mjölbys hemmaseger mot Karlskoga ser inte ut att spegla resultatet 7-5. Man vann skotten med 30-18 och dominerade antagligen matchen mot ett dåligt Karlskoga. Man förlorade mot Torshälla och vann i sudden mot Westervik. Mjölby är enligt spelbolagen en ganska stor favorit. Jag ser det faktiskt inte så. Jag ser det som 40-30-30. Alltså en liten edge till Axberg. Man har spelat stabilare och stabilare för varje match, även om man verkligen inte bjuder på något skönspel. Man får till denna matchen bara ner ÖSK tränaren Andreas Nordh som spelarförstärkning från ÖSK. Skadeläget ser dock bra ut och man har full trupp. Det ska bli kul att se hur Axberg klarar sig utan sina vanliga ÖSK lån. En tight och defensiv match som slutar 5-4 med risk för sudden.


Älvsjö - ÖSK

ÖSK övertygade inte förra helgen. Dock så kan man inte bara skylla på ÖSK då Hässelby var bra. Men jag tror att man kommit över förlusten och är hungriga att ta revansch. Nu är det Älvsjö som står ivägen och antagligen får en förlust. Älvsjö har vunnit en, spelat en oavgjord och förlorat en, stort! Älvsjö är tippade i mitten av serien och det låter nog realistiskt. ÖSK däremot ska vara där uppe i top 3 och måste vinna såna här matcher. Det tror jag att man gör även om det antagligen blir tight. ÖSK kan mönstra i stort sett en ordinarie trupp och då ska det nog gå vägen. 4-7?


Nykvarn - Nerike

Som ni vet så har jag inte så stor koll på Nerike. Jag vet att Nykvarn har kapaciteten och i grund och botten måste vara ett bättre lag. Nerike kommer att få det fortsatt tungt denna säsong och jag tror inte att det är på bortaplan man kommer att plocka sina poäng. Man har ett ganska bra 2-2-1 system men jag tror ändå att Nykvarn kommer att ta en komfortabel vinst. 8-3 låter inte orimligt. Ett par kassar gjorda av 19åriga Tommy Cannerbo i Nykvarn.

/HJ

Helgens spel

Efter debaklet förra helgen så tar vi nya tag. Linköping och Solfjäderstaden satt fint och ÖSK trodde väl alla var en bank. Men det visar ännu en gång att det inte finns några banker. Däremot så gav ÖSK förlusten mig något, eller snarare Hässlbyvinsten. Efter att sett deras 90-talister käka upp rutinerade ÖSK så tror jag att det inte kommer att bli några problem hemma mot Lillån.

Alltså Hässelby - Lillån. Just nu ligger oddset på 1.40 på Hässelby. Det känns sunt och helt klart spelvärt. Lillån må ha revanschlusta efter den snöpliga suddenförlusten senast, men jag tror ändå att Hässelby med Wafa och Liddin i spetsen fick mersmak från senast och kommer att ta en relativt komfortabel vinst. Skadeläget i Lillån ser bra ut. Det ser ut som att den enda spelaren som inte är tillgänglig är backen Daniel "Äppel" Eriksson. Tror dock att de inte lyckas stå emot Hässelbys vassa förstakedja.

Det är tyvärr den enda "säkra" jag känner på mig denna vecka. Men jag har ett par drag.

Westerviks - Linköping, börjar dra ihop sig eftersom det är idag. Men enligt källor så har Linköping två backar skadade och går nog runt på 10 spelare idag. Man är dock optimistiska och tror på vinst. Westervik kommer med en suddenförlust och en förlust senaste mot Solfjäderstaden. Man kanske inte kan läsa ut för mycket av det. Men vad jag hört så har de inte sett så bra ut. Linköping har två hemmavinster mot Axberg och Tranås men en förlust borta mot Torshälla som såg starka ut de två första matcherna men som förlorade senast mot Vingen.
Jag tror dock att Linköping har en bra chans med sitt tighta spel och favoritmålvakten Fredrik Nordström.
Oddset 2.45 kan testas i en dubbel eller som singel.

Något i min mage ropade Karlstad. Magkänslan brukar ofta ha rätt så jag skriver lite om den matchen. Karlstad möter Linköping borta. Alla Linköpingslag är ju kända för att vara svårslagna hemma, särskilt med sitt ökända golv. Karlstad formligen krossade Filipstad senast och har vinster mot Hässelby och Skoghalls bakom sig. Tre raka vinster och moralen lär vara god. Man är nog fortfarande hungriga och man har medvind. Linköping ligger 2a bakom Karlstad och man har vunnit mot Lillån och Lidköping senast. I premiären suddenvann man borta mot Onyx, vilket var starkt gjort. Men vad jag hörde från några lillåspelare så var inte Linköping särskilt imponerande.
Oddset på Karlstad ligger på 2.60 men jag säger inte att ni ska slänga in alla era besparingar på dem. Detta är som sagt bara en magkänsla. För de äventyrslustna och som har lite extra pengar över kan det vara en idé dock.

Även Axberg - Mjölby så tror jag att Axberg har chans. Men jag vågar inte riktigt reka och tipsa om den eftersom det känns som att det kanske är mina egna personliga förhoppningar att Axberg vinner, snarare än en logiskt tänkande oddsare.

Westerviks IBK - Linköping IBK Ungdom Tecken: 2 Odds: 2.45 Matchstart/Spelstopp: 09.10.09 19.45

Hässelby SK IBK - Lillån IBK                  Tecken: 1 Odds: 1.40 Matchstart/Spelstopp: 09.10.10 12.45

Axbergs IF - Mjölby IBK                         Tecken: 1 Odds 2.20 Matchstart/Spelstopp: 09.10.10 16.30

Linköping IBK - Karlstad IBF                  Tecken: 2 Odds: 2.60 Matchstart/Spelstopp: 09.10.11 17.00

Lycka till!

/HJ

Hur sant det är, en gång för alla

Det spekuleras mycket om det jag skriver är sant eller inte. För det första så finns det för mig INGEN anledning att skriva något som inte är sant. Det förstör ju min trovärdighet och därmed hela syftet med bloggen? För det andra, allt så jag skrivit är ren fakta eller sånt som jag fått berättat för mig från personer med 100% insikt. T ex spelare i olika lag. Att de isåfall skulle ljuga för mig finner jag otroligt. Däremot om det är någon punkt som någon av spelarna kan ha överdrivit så ligger det inte på mig. Men det tror jag inte. Det lär ligga sanning bakom även det mest överdrivna.

Labin om Hotad:

Kära falskrycktesspridare, utvecka DETTA tack

Träningarna är kassa och man spelar nästan bara två-mål hela träningarna, tränaren är inte där hela tiden och kommer försent till träningarna, nyckelspelare dras med småskador och sjukdomar, spelare snackar om att de inte kan utvecklas bra nog i Lillån, spelare snackar om att de eventuellt skulle kunna byta lag. Men det ska sägas att trots allt detta så är det ett sammansvetsat lag. Men de är kanske lite väl lata för att ta sig uppåt i seriesystemet som sportchefen Daniel Rönnberg härjar om. Det är vad Labin kallar osanning, jag känner Lillåns tränare väldigt bra och han har sagt till mig att han inte kommit sent någon gång förutom den gången han var hemma och vinkla till sin zorro klubba. Detta var förra året 4/9 på torsdags träningen


Om det är riktiga "Labin" så är det klart att du känner dig själv, om det inte är den riktiga så är det onödigt att du skriver i det namnet. Du citerar här ett helt stycke med saker. Men det enda som du pekar ut inte är sant är hurvida tränaren kommer försent till träningar eller inte. Godkänner du isåfall resten som sanning? För senast igår efter att det började ramla in kommentarer och det diskuterades hurvida det var sant, så frågade jag flera personer om det var sant ännu en gång. Jag blev försäkrad om att det jag skrivit var sant och då måste jag utgå ifrån att det är sant, ergo, det jag skriver är sant. Och nej, jag kommer ej att hänga ut några av mina källor om de själva inte vill det.

Det kommer att fortsätta spekuleras, demnteras och diskuteras. Men för den allmänna glädjens skull på denna blogg så kan vi väl utgå ifrån att allt jag skriver är sant. För det är det ju.

Nu är det dags att börja koncentrera sig inför omgång 4.

/HJ

Backström + Axberg = Sant

Idag tränade Fredrik Backström med Axberg för första gången. För de som inte trodde att det var sant så finns det nu fysiska bevis i en träningssvettig Backström. Spela igång dig själv i Axberg nu så att du lyckas. Jag håller på dig! Det ska sägas att jag fortfarande inte vet om något är officiellt. Men tränade med Axberg det gjorde han.

Hotad

Anonym om Äntligen!:
Det lär han inte våga för då skall jag lätt åka hem till honom och snacka lite,,,ge fan i och sprida en massa skitsnack om Lillån och träningar.. Inte ett skit stämmer.
Annars tycker jag det är kanon kul med någon som vill blogga om innebandy och örebro, men håll dig för f.. till sanningen.

Sportchefen Lillån aka Daniel Rönnberg


Om jag inte läser fel så är det där ett hot? Det känns ju sådär att sportchefen ska komma med ett hot på en blogg som INTE sprider skitsnack. Ska jag kanske skicka inlägget till dig först så att du får godkänna vad du tycker är ok eller inte? Om du tycker att jag sprider skitsnack, då kanske du ska ta ett besök på dina egna träningar eller kalla till ett möte med dina spelare. Det är inte precis så att jag tagit det jag skrivit rakt ur luften. Nej du Rönnberg, det är skillnad på att skriva en blogg och att hota någon. Känns ganska omoget om jag ska vara ärlig.

Sen Labin. Jag respekterar dig och den blogg du hade. Men jag ställer mig väldigt oförstående till vad som inte är sanning?

Både Rönnberg och Barbal är välkomna att kommentera vad de inte tycker är sanning. Ni kan ju citera vad jag skrivit och kommentera det här. Om det sedan mot förmodan visar sig att det jag inte skrivit är sanning så kommer jag att gå ut med en ursäkt. Men tills dess.

/HJ


Äntligen!

Jag har precis fått reda på att det imorgon blir officiellt att forwarden Fredrik Backström ska träna med Axberg för första gången. Backström har suttit på bänken alldeles för länge, i stort sett hela förra och förrförra säsongen och även nu i inledningen av denna säsong. Det har enligt Barbal inte lossnat för honom i Lillån och jag har alltid tyckt att det är ett sånt jävla slöseri. Men nu äntligen så tar han steget och försöker få lite miljöombyte och försöka spela igång sig själv. Inget är klart när det gäller en permanent övergång, men det är ett stort och viktigt första steg. Det är precis vad både han och Axberg behöver. Lillån använder honom ju ändå inte, så det är deras förlust.

Jag säger ja tack till talangen Fredrik Backström i Axberg!

Drömlag

Jag bollar ofta med tanken om ett Örebro med ETT bra innebandylag som isåfall kanske har chans att konkurrera med de bästa. Så jag tänkte att jag skulle sätta ihop ett drömlag. Det skulle kunna se ut såhär:

Målvakt: Robin Laakso, klubb ÖSK
Reserv: Victor Jannerlid Söderberg, klubb Axberg

Motivering: Hålet efter en utpräglad bästa målvakt i Örebro är runt, stort och djupt efter att Fredrik Nordström hellre tänker på sina studier och sin framtid istället för Örebro innebandys bästa. Men det måste väl isåfall i nuläget bli Laakso även om han jag sett honom för lite för att han ska övertyga mig. Axbergs keeper har övertygat och tar härmed reservplatsen.


Förstakedjan:

Backar: David Lundberg, klubb ÖSK, Rickard Ross, klubb Lillån

Motivering: Nummer 1 i Örebro är nästan helt utan tvekan David Lundberg, stark, rutinerad, aggressiv och har ett bra skott. Bredvid honom petar jag in en defensivt väldigt stabil Rickard Ross. Tung, spelskicklig back som inte gör många misstag.


Center:
Simon Lindroos, klubb ÖSK

Motivering: Simon är nummer 1. Spelskicklig, teknisk, underbar blick för spelet och har en riktigt fin handled.


Forwards:
Robin Sjöberg, klubb ÖSK, Max Gruvaeus, klubb Lillån

Motivering: Robin Sjöberg är ovärdelig och ett fenomen. Hanldedernas mästare är bra på det mesta. Max Gruvaeus fortsätter att växa varje säsong. Numera en notorisk målskytt med en patenterad draggare i bortre. En både spelande och målskytt i Sjöberg tillsammans med Gruvaeus kan bli bra med en Lindroos mellan dem båda.


Andrakedjan:


Backar: Johan Asmus, klubb ÖSK, Daniel Eriksson, klubb Lillån

Motivering:
Johan Asmus har övertygat sen han kom till ÖSK och är en aggressiv och stark back. Jag kompleterar med en speedkula och kontringsspecialist Daniel Eriksson.


Center:
Mikael Nilsson, klubb Lillån

Motivering: Stabil, rutinerad, framspelare, målskytt, pådrivare. Han har det mesta.


Forwards:
Villiam Aspegren, klubb ÖSK, Markus Alpstam, klubb Lillån

Motivering: Villiam Aspegren har övertygat som in i bomben och jag trodde ärligt talat inte att han skulle klara sig så bra i 1an som han gjorde i 2an. Men han bevisade mig fel. Snurrvesslan gillar att ha mycket boll och vara involverad i spelet och bygga upp det. Alpstam gillar att glida runt och vänta på skottlägen och det passar nog bra med en Ville bredvid sig.


Extrakedja:

Backar: Filip Ragnarsson, klubb ÖSK, Henrik Johansson, klubb Lillån

Motivering: Det var tight mellan dessa 6 backar. Men det blev som det blev. Ragnarsson visar stor potential och mogenhet i sitt spel. Kan bli riktigt bra. "Lillen" har rutinen och är spelsäker. Gör inte många misstag. Ett plus på Ragnarsson är att han är den enda bra rightaren vi har i Örebro.


Center:
Anders Gabrielsson, klubb ÖSK

Motivering: Stor, stark, stabil och en ledargestalt på planen. Särskilt för de yngre.


Forwards:
Erik Elenstrand, klubb Lillån, Magnus Sörman, klubb ÖSK

Motivering: Store Elenstrand är nyttig framför mål och nere i hörnen. Gör även en del mål. Maguns Sörman får kvalar för tillfället in här snarare på gamla meriter. För han har inte vart sitt gamla jag den senaste tiden, precis som Alpstam. Men när han är som bäst. Då smäller det bakom målvakterna.

På tillväxt:

Andreas Åberg, klubb Axberg, Douglas Johansson, kliubb ÖSK

Motivering: Andreas Åberg gjorde det riktigt bra de två första matcherna men fick inte lika mycket ansvar och försvann lite i senaste matchen. Är nybliven back men har potentialen att bli riktigt bra. Douglas Johansson har varit skadad efter en blöt kväll för ett tag sedan. Visade i Axberg prov på en fin teknik, spelsinne och ett moget spel. Har även han potentialen att bli riktigt bra.

Spelare från ÖSK: 10
Spelare från Lillån: 7
Spelare från Axberg: 2
Spelare från Nerike: 0

Jag förstår att det är många som har andra åsikter i hur man skulle bygga ett lag i Örebro. Men det här är bara en persons åsikt och det är såhär jag ser det. Borde vi inte som supportrar och innebandyälskare starta en kampanj för att nästa säsong, efter att Lillån åkt ur och ännu en gång misslyckats att kvala till Superligan, få ETT bra lag i Örebro? För Örebros bästa, må det ske!

Kommentera gärna om vilka ändringar ni skulle göra.

/HJ


En fråga

Jag kom på en sak som jag satt och funderade över i helgen. Ingen jag frågade visste heller varför, så nu tänkte jag se om det kanske är någon av er som vet? Varför spelas matcherna i Mellringehallen och inte i idrottshuset?
Har den vart bokad av någon annan skitsport eller vill de ha en "tätare atsmofär" som det blir i Mellringehallen då det blir för lite folk i idrottshuset? Jag föredrar idrottshuset även om det känns som att det är mindre folk. Om någon vet får ni gärna kommentera det.

Jag testar en lista

Jag tänkte passa på och starta en varm och kall lista såhär på måndagarna efter helgens omgångar. Det verkar ju vara ett populärt segment vart man än kollar. Jag får testa mig fram tills det blir bra såhär i början, men man måste ju börja någonstans.


Vi kan ju börja med helgens bästa och hetaste:


1. Villiam Aspegren
Motivering: En snurr hit och en snurr dit. Två mål och en assist. Ville, vilken jävla kille.

2. Mikael Nilsson
Motivering: Still going strong! Eller nej kanske inte ska insinuera att han är gammal. Så gammal är han ju faktiskt inte. Men en stark ledarprofil på planen som verkligen behövs i Lillån just nu. Gav 100% hela matchen igenom, vilket verkligen inte alla i Lillån gjorde, och fick som belöning två mål och två assists.

3. Axbergs IF
Motivering: Ja nu är det många som höjer på ögonbrynen. Vadå Axberg? Jo, förutom Ville och Mikael så hittar jag ingen/inget annat som förtjänar att vara med på min lista denna vecka. Därför får Axberg vara med bara genom det faktum att de var det enda av Örebros 3.5 lag på förbundsnivå som vann sin match denna helg.


Här kommer helgens sämsta och kallaste:

1. Axberg - Nerike
Motivering: Det kan möjligtvis vara den tråkigaste matchen jag sett på förbundsnivå under hela min livstid.

2. Markus Alpstam
Motivering: Jag vet inte om jag har blivit bortskämd med alla hans tidigare mål eller vad det är. Men i helgen såg han ovanligt blek och ointresserad ut. Det är en skitbra innebandyspelare som jag gillar skarpt. Men denna helg så är han ändå med på min lista. Han kan så mycket bättre, men alla kan ju ha en dålig dag.

3. Matchreferatet på Lillåns hemsida
Motivering: Speciellt som sportchef har man rätt till att skriva och tycka vad man vill om sitt lag. Men jag tycker ändå att vissa saker var lite väl odiplomatiskt och otaktiskt skrivet i detta matchreferat. http://www.lillanibk.se/nyheter/forlust-i-sudden-mot-finspang/


Jag hoppas att jag kan hålla denna lista på en ordentlig nivå och att ingen som hamnar på listan tar det personligt. Mitt mål är inte att såga någon utan snarare att hylla de som förtjänar det och hur fjantigt det än låter, att ge produktiv kritik. Ni skiter antagligen i vad jag tycker. Men som sagt. Ta det inte personligt.

/HJ


Skitigt matchprogram

Det skulle stå om ÖSK och deras matcher i matchprogramet sades det. Jag betalade gladeligen 20kr för en stunds trevlib läsande och information om ÖSK. Jag sätter mig förnöjt ner på den sköna träbänken i Mellringehallen och förväntar mig trevlig läsning. Jag hittar ett vitt löst blad som innehåller information om dagens match. Där får jag läsa en sida som en viss Oskar Gustafsson, eller hur han stavar, som sitter i ÖSK:s ledning skrivit. Det var som en gammal kamptext för ett kommunistparti från 50-talet. Skrivet med så många klyschor att jag undrade vad som gick runt i huvudet på honom när han skrev texten. Men det var inte det enda! I själva matchprogramet så var det enda man fick se bilder på lagets spelare och tränare, samt deras yrken. Vafan? Vad fan bryr jag mig om vad Daniel Hellqvist jobbar med? Sen fick man ju självklart lite reklam på varannan sida. Sämst spenderade 20kr på väldigt länge. Just ja, det sjuka är att man inte ens kan få nummer och ålder rätt på spelarna! Yrkena är säkert också skitsnack. Ett riktigt jävla skitigit matchprogram.

/HJ


En dålig dag i Örebro

Lillån - Finspång 4-5 SD

I denna öppna match kunde vad som helst hända. Det blev mycket mindre mål än vad jag trodde. Alpstam och Gruvaeus hade oflyt och hade många chanser men lyckades inte träffa in något mål. Finspång var inte särskilt bra men lyckades ändå kvittera med sekunder kvar. Man avgjorde snabbt i sudden och fick med sig två poäng hem. Jag har inte så mycket att säga om den här matchen. Särskilt inte eftersom ÖSK-matchen fortfarande är för färsk i minnet. Lillån borde och, enligt mig, förtjänade att vinna. Kaptenen Mikael Nilsson i Lillån hade dock en bra match med två mål och två assist och blev också välförtjänt utsedd till matchens lirare i Lillån. Hur det kommer att gå för Lillån i framtiden? Det får vi se, men efter vad jag sett idag så får man nog det väldigt tufft borta mot Hässelby nästa helg.


ÖSK - Hässelby 6-8

Jag är den första att erkänna att jag överskattade ÖSK och underskattade Hässelby. Detta ber jag om ursäkt för. Jag trodde på förhand att det skulle bli en lätt resa. Men Hässelby tog tidigt ledningen med 3-1 och 4-2. Det såg ut som att ÖSK jobbade sig in i matchen och efter att Robin Sjöberg snärtat upp 6-5 i nättaket så trodde jag och de flesta andra att nu är det klart. Nu kommer ÖSK rycka ifrån precis som de alltid gör i sista perioden. Men icke sa nicke. Stekarna från Hässelby ville annat. Hässelbys formidabla långhåriga förstakedja var livsfarliga idag. Nr 2 Hakim Wafa, nr 21 Mattias Norman och nr 29 Mikael Liddin skulle kunna hitta varandra även om de var döva, blinda, stumma och enbenta. De var riktigt bra och särskilt nr 29 hade livsfarliga skott. Varje gång denna kedja fick bollen så var det farligt. De högg som kobror, passade varandra som få och sköt som galningar. Även om ÖSK:s backlinje inte var den stabilaste idag så kan jag inte klaga på dem. Det vara snarare Hässelbys anfallsspel för dagen, som mestadels bestod av kontringar, som avgjorde matchen. Hatten av och tackar för kaffet. Den enda riktiga ljusglimten är hur den lille snurrvesslan Villiam Aspegren från Sörby skötte sig idag. Det är otroligt hur han kan snirkla sig emellan motspelare med sin nätta kropp och fortfaranade alltid få bollen med sig. Han bjöd på dribblingar, två mål, underbara passningar och publikfriande konstnummer. Han har växt efter det att han gått till ÖSK från Axberg och det ska bli kul att följa honom resten av säsongen. Två tummar upp Ville!


Det fattas något i båda lagen för att det ska gå riktigt bra. Så sluta fjanta er och slå ihop lagen.

/HJ

2 matcher i en smäll. Lillån - Finspång och ÖSK - Hässelby

Sitter nu här efter en våt kväll på stan med en kall kebabrulle i knät och funderar på varför jag ens ansträngde mig och snajdade upp mig ikväll. Örebro har inte mycket att erbjuda förutom innebandy. Så, rakt på sak:

(eventuella stavfel får jag skylla på promillehalten och sömbristen)


Lillån - Finspång


Det stormar i Lillån. Spelare bråkar med varandra på träningarna, behöver i och för sig inte bara vara negativt, träningarna är kassa och man spelar nästan bara två-mål hela träningarna, tränaren är inte där hela tiden och kommer försent till träningarna, nyckelspelare dras med småskador och sjukdomar, spelare snackar om att de inte kan utvecklas bra nog i Lillån, spelare snackar om att de eventuellt skulle kunna byta lag. Men det ska sägas att trots allt detta så är det ett sammansvetsat lag. Men de är kanske lite väl lata för att ta sig uppåt i seriesystemet som sportchefen Daniel Rönnberg härjar om. Hur mycket av detta som bara är snack och hur det påverkar Lillån imorgon kan jag inte säga. Ändock så bör det nämnas. Lillån har två tunga förluster bakom sig. Hemma mot Skoghall, 8-9, och Linköping borta, 5-9. Finspång kommer med en 5-4 vinst borta mot det vanligtvis starka hemmlaget Visby och en bortaförlust, 6-9, mot ÖSK. Att tippa denna matchen med vad jag nu vet känns väldigt svårt. Ett Lillån som är på topp och kan lira till 100% ska vinna den här matchen. Men i dagsläget ser det helt vidöppet ut. Det tycker även spelbolagen som jämfördelar oddsen. Jag har pendlat mellan att tro på Lillån och Finspång hela veckan. Men nu måste jag bestämma mig. Jag går efter hjärtat och tror att Lillån vinner en jämn och målrik match med 8-7. Jag kan efteråt se ut som ett geni eller någon som är helt ute och cyklar. Men kom igen nu Lillån. Just ja, Gruvaeus och Alpstam sätter minst 2 kassar var.



ÖSK - Hässelby


ÖSK har som jag tidigare sagt två vinster bakom sig men har ännu inte riktigt övertygat. Jag tror att det lossnar ordentligt och den gamla ketchupeffekten rullas igång tidigt i matchen. ÖSK har i stort sett hela sin trupp till sitt förfogande och då ska det göra ont för Hässelby att komma till Mellringehallen för att spela innebandy. Hässelby har inlett svagt och har två förluster bakom sig. Det blir inga poäng idag heller Hässelby. Det blir tvåsiffrigt i baken och en lång resa hem. Robin Sjöberg sätter minst 3, Simon Lindroos får minst 3 assister, den lille snurrvesslan Villiam Aspegren sätter sitt andra och tredje för säsongen, Sörman hästsparkar in en kasse, Henrik Rasmusson åker på minst en 2min utvisning och Andreas Stjernström begår minst 5 farliga misstag. Oraklet har talat! Eller idioten som fått hybris och tror sig veta. 11-3 blir det. Tack och hej.

 


Snack och rykten från ÖSK-lägret:

 

Den mycket talangfulle centern Simon Lindroos kommer i fortsättningen att hoppa över en träning i veckan för ÖSK. Han har tydligen problem med sin rygg och måste därför trappa ner lite på sina fysiska ansträngningar. Det återstår att se hur det påverkar hans spel och resten av ÖSK. Det låter dock inte bra om det blir ett större problem, för man har inte råd att tappa honom till en skada. Men, jag vet inte exakt hur allvarligt det är och förhoppningsvis så löser det sig.



Det ryktas från flera håll att ÖSK:s föredetta målspruta och Robins Sjöbergs radarpartner, Christian Kjellman, är på väg tillbaka efter en säsong i Superligaklubben Warberg. Det ryktas löst här i Örebro om att han inte trivs med jobbet och att han inte har vart med i truppen så mycket under upptakten till årets säsong. Det vore, om det nu ligger någon sanning i det och till slut blir sanning, en stor pusselbit som faller på plats för ÖSK. Med en spelare av Kjellmans kaliber i truppen ännu en gång, så har man nog en ännu större chans att ge topptippade Onyx och Linköping en kamp om förstaplatsen. Om ÖSK nu bara kunde plocka in de bästa spelarna från Lillån så är man snart ett Superligalag. Men det är väl bara en vacker dröm långt långt där borta.

/HJ


Nerike - Axberg

Jag kan ju börja med att säga att det med stor sannolikhet var sista gången som jag betalar för att se Nerike spela innebandy. Det blev knappast bättre att ett Axberg utan glöd spelade lika tråkig innebandy. Jag kan nog säga att de första två perioderna var bland det tråkigaste och långsammaste jag någonsin sett. Axberg spelade för dagen med tre hela femmor istället för de sedvanliga två. Nerike hade inget tempo och Axberg hade ingen lust att dra upp det. Axberg joggade sig igenom första perioden och fick med sig en 2-0 ledning. Såg ut att bli en komfortabel resa för Axberg. Men i andra perioden såg man tendenser till en uppryckning från Nerikes sida. Även om man drog på sig några utvisningar mot slutet så lyckades inte Axberg göra mål i 5 mot 3 och Nerike fick med sig 1-2 till pausvilan. Nerike förtjänade vid det här läget ett kryss. Sista perioden så var Nerike helt klart det hungrigare laget och efter ett tidigt 1-3 så kom Nerike tillbaka och kvitterade till 3-3. Vid denna tidpunkt så såg det ut att bli jobbigt för Axberg och Nerike hade momentum. Efter en Axberg timeout när man bestämde sig för att gå ner på två femmor så kom till slut det förlösande målet och man gjorde även 3-5, Mattias Gagnert målskytt båda gångerna. Man hade även läge för att göra 3-6 de sista två minuterna när Nerike tog ut målvakten, jag tippade 3-6 på innebandysnack.se, men Axbergs lagkapten, Daniel Åberg, bestämde sig istället för att skjuta ett lamt skott rakt på en back istället för att ta ett steg åt sidan och bara lägga in den. Hursom så vann Axberg till slut och det var de väl överlag förtjänta av. Men man måste nog komma med en bättre inställning ända från start nästa match.

Jag snackade lite om Nerikes målvakt Erik Classon förut, men han stog tyvärr inte idag. Men det ska sägas att Nerikes andra målvakt inte var mycket bättre han. Han var en mästare på att tappa ut returer mitt ut i slottet. Jag hittar ingen i Nerike som stod ut idag och det var ganska svårt i Axberg också. I årets upplaga av Axberg så har man knappt någon spelare som ser lite sådär extra spännande ut. Dock så var som vanligt Victor Jannerlid Söderberg formidabel i mål. Även Eric Ström och Jim Genberg gjorde det bra idag. Även om Genberg drog på sig sin sedvanliga "klättra på ryggen"-utvisning tidigt i första. En fotnot är att Nerikes 2-2-1 i alla fall var ungefär 10 gånger bättre än Kungsörs. Det borde säga en del om det skitlaget. Överlag var det en skitmatch och det kan bara bli bättre imorn när Lillån och ÖSK spelar sina matcher.

Derbydags

Då börjar det dra ihop sig. Om en dryg timma är det dags för derbyt mellan Axberg och Nerike. Jag tänker inte dra särskilt mycket mer om det eftersom jag gjorde det igår. Jag har fått höra att det tydligen inte är så säkert att Axberg vinner. Skitsnack säger jag. Nerike kommer att vara hungriga och antagligen försöka spela fysiskt mot det relativt fysiskt veka Axberg. Men det kommer inte räcka eftersom Nerike är så klappruttna. Idag får Axberg ner
Niclas Rasmusson, b, Ludvig Jundén, b och Eric Ström, f. Det finns en back i Axberg som verkligen inte imponerar på mig så det kanske är bra att man får låna ner ett par backar. Dock så imponerar inte heller Rasmusson på mig överhuvudtaget. Det har han inte gjort på flera år. Har aldrig sett Jundén spela så det ska bli skoj. Eric Ström har aldrig varit någon favorit. Förra säsongen blev han en i den offensiva mängden när han spelade med Axberg och han är känd för att ta skott över hela planen. Oftast så träffade han målet en 1 av 10 gånger i snitt. Men förra matchen så såg han ut som en frisk injektion. Sprang mycket och ville framåt. Skapade situationer för laget även om han inte glänste. Jag är idag ännu säkrare på vinst. Välkommen till div.2 Nerike.

Inför omgång 3

Japp, då är det snart dags för årets första Örebroderby. Vi ser fram emot 4 derbyn, men i år ser det dock ut som att det är för stora gap mellan lagen. ÖSK kommer nog att vinna båda sina derbyn mot Lillån och Axberg kommer att vinna båda sina derbyn mot Nerike. Men som alla vet. Ett derby är ett derby. Vad som helst kan hända.

Nerike - Axberg:

Ni som läst mina tidigare inlägg har kanske märkt att jag inte har mycket till övers för Nerike. Inför denna matchen så har Axberg i stort sett alla spelare till sitt förfogande. Om Nerikes trupp för dagen vet jag inte ett skit om jag ska vara ärlig och just nu känns det mindre relevant och viktigt nog för mig att gräva ner mig i det. Axberg har ett gott självförtroende efter segern mot Kungsör hemma senast, och nu har man fördelen av att få spela 3 matcher på hemmaplan på raken eftersom Nerike har samma hemmaplan som Axberg. Jag tycker inte att det behövs skrivas så mycket om denna match då den känns så ensidig som den kan bli. Nerike kommer kanske orka stå upp i en - en och en halv period. Men till slut kommer Axberg att stå där som klara segrare.

Lillån - Finspång:

Finspångs trupp och skador har jag kanske förståeligt just nu inte sådan stor koll på, men Lillån får klara sig utan backen Daniel Eriksson knäskada och nyblivna backen Sebastian Tapognani, avstängd. Backen Rickard Ross har en halvskadad hand men spelar och backen Henrik Johansson återkommer från sjukdom. Det ser ju inte jättebra ut i en redan väldigt tunn backuppsättning. Det gör att en Lillåseger inte känns så självklar även om man borde spöa Finspång hemma. Det verkar som att oddsättarna för en gångs skull har koll på det hela, eller bara chansar,  och har jämfördelat oddsen mellan lagen. Med notoriska målskyttar som Alpstam och Gruvaeus så kan man kanske skjuta sig till en seger även om man tappar några kassar bakåt. Väldigt svårbedömd match, men självklart hoppas och tror jag på en Lillåseger.

ÖSK - Hässelby:

ÖSK kommer att krossa Hässelby även om man har ett par spelare borta eller inte. Vid skrivandes stund så har jag ej kunnat roffa åt mig information angående skadeläget i truppen. Men det ser i alla fall ut som att alla 89-junisar från Axberg har fått i ordning på sina övergånspapper. Med en bredare trupp än förra året och fortfarande med samma tyngd så kör man över Hässelby. Robin Sjöberg stänker in minst 3. Örebro tar sin tredje raka seger och denna gång med en bredare marginal.

Tre matcher på en helg i innebandy-Örebro. Det kan inte bli bättre. Vi ses i Mellringehallen på lördag och söndag!

/HJ

Spel, omgång 3

Även jag tillåter mig själv ibland att lägga några poletter på spel och den här helgen lägger jag det på en trippel. På Nordicbet, just nu oddsen kan ändras, så står ÖSK - Hässelby i 1.25 på en 1a och det är ju inte så mycket, men jag ser det som en riktigt jävla bank 1a, så varför inte fylla ut kupongen med den? Matchen spelas på söndag 16.30. Inget mer behöver sägas om denna match, så attans säker är den. Tvåsiffrigt i målprotokollet för ÖSK är inte långt borta.

Men redan idag så spelas Linköping Ungdom - Tranås och eftersom Linköping är väldigt svårspelade hemma, eller om det är deras hall som är svårspelad, så tror jag väldigt starkt på en hemmavinst även om de tydligen inte imponerade nämnvärt i hemmapremiären. Tranås har en vinst och en förlust under bältet. Men att vinna över Nerike, även på bortaplan, är ingen merit överhuvudtaget. Och ska sanningen fram så var Nerike värda ett kryss om man bortser från målvakten. Senaste förlorade man hemma mot Solfjäderstaden med 1-9 vilket talar för sig självt. Linköping däremot tog en stabil men mindre övertygande vinst i premiären hemma mot ett uruselt Axberg och har sedan en bortaförlust borta mot ett Torshälla som har goda chanser till att bli ett topp 3 lag i år, efter vad jag har sett. Men som föregående säsonger så plockar man majoriteten av sina poäng på hemmaplan och med Fredrik Nordström, Örebros överlägset bästa målvakt, i målet så ser det ut som en banketta. Om man kunde spela på under 9.5 mål som man kan göra på vissa andra spelbolag så vore även det ett bra spel. 5-2 6-2?

Till sist i denna trippel så har vi Solfjäderstaden - Westervik. Båda lagen har inlett med att ta poäng i båda sina matcher. Westervik vann premiären borta mot Kungsör med 11-5 , men Kungsör ser hittills Väldigt svaga ut i år och man ska nog inte läsa in för mycket på den matchen. Att man senast förlorade hemma i sudden mot ett Mjölby som inte är kända för att vara ett bra bortalag gör att det känns som att Solfjäderstaden har en fördel. Solfjäderstaden har vunnit båda sina inledande matcher. Man hemmaslog Nykvarn som verkar bli svårspelade i år och man avfärdade ett dåligt Tranås på bortaplan med övertygande 9-1. Klarar man av att hålla koll på Westerviks Christian Klinthorp som stänkt in imponerande 8 mål på 2 matcher så ska det nog gå vägen. Westervik har gjort hela 18 mål på 2 matcher men också släppt in 13 medan Solfjäderstaden gjort 14 mål men bara släppt in 4. Jag ser inte hur de förlorar hemma denna gången. 1.65 är alltså klart spelvärt i mina ögon. Blir kanske en målmässigt relativt jämn match ändå och vi får se hur Solfjäderstadens trygga defensiv står sig mot Westerviks höga målproduktion. 7-4 7-5 till hemmalaget?

Det ger oss (Odds från Nordicbet 09.10.02 15.55):

Linköping IBK Ungdom - IBF Tranås        Tecken: 1 Odds: 1.65 Matchstart/Spelstopp: 09.10.02 19.30

Solfjäderstaden IBK - Westerviks IBK     Tecken: 1 Odds: 1.65 Matchstart/Spelstopp: 09.10.02 20.00

Örebro SK IBK - Hässelby SK IBK          Tecken:1 Odds: 1.25 Matchstart/Spelstopp: 09.10.04 16.30

Totalt odds: 3.4

/ HJ

Omgångarna hittills

Hittills har det spelats 2 omgångar i div.1 Mellersta och div.2 Mellersta Svealand. Det har börjat lite knackigt för alla 3.5 Örebrolagen. Även om ÖSK har full pott efter två matcher, så har de fått kämpa onödigt hårt mot sämre lag och vinsterna har suttit långt inne. Här kommer några kortare summeringar från det som har hänt lagen hittills.


Axberg:



Axberg såg inför säsongen ut att få det väldigt tungt. Man har tappat en drös med tongivande och viktiga spelare från förra säsongen. Jag ska med handen på hjärtat säga att jag trodde att det var kört. Men man har fått en ny tränare Marco Juuska som tagit med sig en ny spelidé och verkar få alla spelare att dra åt samma håll. Laget känns mer kompakt och disciplinerat jämfört med förra säsongen då man stundtals spelade som överoptimistiska och naiva juniorer. Inget ont om föregående tränaren Mikael Björling, men det här kan vara precis vad laget behövde inför denna säsongen. Marco Jusska innehaver ett stort innebandyvetande och har många meriter under bältet. Saknaden av spelarena, som mestadels lämnade för ÖSK som man är farmarlag till, känns inte alls lika stor som jag på förhand trodde. Även om i stort sett den enda som var ordinarie förra säsongen är lagkaptenen Daniel Åberg.


Man startade seriespelet med att spela borta mot Linköping i en hall som är ökänd för att ha ett väldigt dåligt golv. Enligt källor så såg Axberg tydligen otroligt uddlösa ut och verkade inte alls vara sugna på att spela. Det skall tilläggas att Linköping inte såg mycket bättre ut själva. Förutom Axbergs dåliga spel för dagen så var det även Linköpings nya målvakt Fredrik Nordström som avgjorde till Linköpings fördel. Fredrik Nordström vet ju alla i
Örebro vem han är eftersom han förra året räddade många poäng åt ÖSK.


Andra matchen så tog man emot Kungsör som kom med en tung hemmaförlust mot Westervik. Axberg hade fått låna ner ett par spelare från ÖSK och man hoppades på en hemmavinst. Axberg spelade matchen igenom med ett helt annat självförtroende än vad man hade visat upp mot Linköping. Siffrorna blev 7-1 och Kungsör hotade aldrig Axberg. Det skall tilläggas att Kungsör såg otroligt dåligt ut. Man spelade med en 2-2-1 uppställning och det var bland det värsta jag sett. Jag har nog aldrig på denna nivå sett ett sämre 2-2-1. Inte vad jag kan komma ihåg. Deras forward sprang gång på gång bort sig bakom mål och det var bara för Axberg att vända på center eller passa sig förbi mellan backarna så hade man 5 mot 4. Den bortspelade forwarden joggade lugnt tillbaka och såg inte ut att bry sig. Kungsör såg ut som ett juniorlag på dåligt humör. Det hettade till mot slutet och Kungsör var inte nöjda med domarna. Kungsörs mest framstående spelare i början av matchen, nr 89 Jimmie Pålsson, tappade humöret och därmed sitt spel. Han pointade som en jävla sopa i PP gång på gång. Nej, Kungsör utan Åhlberg och Jaska ser inte ut att bli någon succé. Framstående spelare i det nya kollektivet Axberg var för dagen den nya målvakten Victor Jannerlid Söderberg och den nyblivna backen Andreas Åberg som såg väldigt bra ut.



Lillån:



Lillån tog förra året steget tillbaks till div. 1 Mellersta Svealand. Det snackades och snackades om nya bra spelare som skulle förstärka laget. Bl a Åhlberg och Asmus ryktades vara på ingång. Efter allt jävla snack så blev det bara Ryan Halldén från Axberg, Andreas Palm från Lindesberg och Robin Jatko från Karlskoga. Sen var det väl ett par till men de är inte ens värda att nämna. Inget ont om dessa tre herrar. Men de är inga Åhlberg och Asmus. Det som gjorde mig mest förvånad var att man inte värvade några nya backar. Man har i dagsläget bara fyra backar och minst två av dem är relativt skadebenägna. Man har ett par spelare som kan ta klivet ner, men det håller fan inte om man ska hålla sig kvar i div.1. Jag förstår inte riktigt hur ledningen i Lillån tänkte.


Man började med att spela en jämn match hemma mot Skoghall. Matchen slutade 8-9 men Lillån var nog värda ett kryss. Dock gjordes för många individuella misstag och det har man inte råd med i år. Man vann skotten med 31-18 och sista perioden med 13-5. Ett plus är att Max Gruvaeus ser ut att fortsätta sin höga målproduktion från förra året då han gjorde 23 mål och 16 ass. Han gjorde för dagen 4 mål. Ett tungt avbräck efter halva matchen var att backen Rickard Ross gick av planen och inte kunde spela resten pga en tidigare handskada som han åskammade sig på ett väldigt dumt sätt.


Andra matchen för säsongen var man värda en förlust borta mot Linköping. Linköping hade kopplat greppet rejält redan i första perioden med 4-0. Man hade chansen i 3e perioden vid ställningen 7-5 men istället kom 8-5. Bäst i laget för dagen var lagkaptenen Mikael "Nya" Nilsson. Målspottaren Max Gruvaeus stod inte för några mål men för två assister. Vad som oroar mig lite är att den notoriske målskytten Markus Aplstam hittills bara hittat nätet 1 gång i år. Vi får hoppas att det släpper. Ett tungt avbräck innan matchen var när den duktige backen Daniel Eriksson slog upp sin återkommande knäskada redan på uppvärmningen under en fotbollsmatch och det ser ut som att han även blir borta i helgen hemma mot Finnspång.



Nerike:


Nu kan det låta som att jag är lite jävisk och inte skriver så mycket om Nerike eftersom jag inte känner särskilt mycket värme för laget. Nerike lyckades kriga sig upp i div.2 men har nog tyvärr(?) inte så mycket att hämta denna säsong. Laget ser svagt ut och det blir nog svårt för dem att hänga sig kvar.


Första matchen förlorade man hemma mot ett Tranås som såg allt annat än bra ut. Det var ett lågt tempo i matchen och det svängde hela tiden fram och tillbaka. Ska jag vara ärlig så ryckte Nerike upp sig i andra perioden och såg relativt bra ut. Men i 3e så orkade man inte stå upp längre och tappade in lätta bollar och det blev till slut 5-8. Om de kan spela som de gjorde i 2a perioden så kan de plocka några poäng här och där. Men det skall tilläggas att målvakten Erik Classon hade en katastrofalt dålig dag på jobbet och antagligen var den största orsaken till förlusten, även om han många gånger inte hade mycket hjälp från backarna. Men han släppte in några alltför lätta bollar och ingav inte någon säkerhet för laget.


Andra matchen spelade man borta i ett halv-derby mot Karlskoga. Jag har i stort sett inte hört någonting från den matchen och var inte där och kollade. Målmässigt så ser det ut som att Karlskoga var det bättre laget från period 1 till period 3 (2-1, 2-1, 4-2 och 25-19 i skott. Men det är bara vad jag kan gissa mig till efter att ha läst matchreferatet.



ÖSK:


ÖSK blev 3a förra säsongen och var ännu en gång ganska nära att ta nästa steg. I år har man drygat ut sin trupp med talanger från Axberg. Det behövdes då man hade alldeles för få spelare förra året. Man tappade sin duktige målvakt Fredrik Nordström till Linköping där han studerar och det kändes som ett tungt avbräck. Men efter vad jag hört så har de nya målvakterna Robin Laakso och Bacciarini gjort det bra hittils. Dock har man fått kämpa för sina poäng. Men 6 poäng har man ändå.


Första matchen spelade man mot Lesjöfors/Filipstad IBK som inför säsongen är tippade långt ner i tabellen. Man hade problem och låg under med 4-7 inför sista perioden då man spelade ut och med fenomenale Robin Sjöberg i spetsen så lyckades man vinna perioden med 5-0 och därmed matchen med 9-7. Skall tilläggas att vid ställningen 6-7 sa jag att det skulle bli 9-7 och sista målet i öppen kasse. Oraklet har jag kallats i vissa sammanhang.


Finspångmatchen vet jag inte så mycket om. Men såg ut att vara en onödigt jämn match. Man låg under med 4-1 i i andra men lyckades kvittera till 4-4 innan periodpaus. Sedan var det ett jämnt lopp innan ÖSK drog ifrån och till slut vann med 6-9. Det verkar som att det inte riktigt släppt för ÖSK än men vi får se i helgen hemma mot Hässelby som för tillfället ligger sist efter två förluster.


Lite väl mycket fakta på en och samma gång och mycket utfyllande skitsnack. Men det behövdes göras och nu är jag redo för den 3e omgången med alla 3.5 lagen i Örebro som spelar på hemmaplan. Derbyt Nerike - Axberg så känner jag på mig att siffrorna kommer att sluta någonstans på 3-7 3-8, Lillån - Finspång så ser jag att Lillån eventuellt utan två ordinarie backar och ett lag ur balans får det svårt och 4-7 inte låter så otroligt, ÖSK - Hässelby så kan det bli kross och 11-3 12-3 när ÖSK släpper tyglarna.

/ HJ


Innebandy i Örebro

I år har vi i Örebro 2 lag i div.1 Mellersta Svealand, Lillån och ÖSK, och 1.5 lag i div.2 Mellersta Svealand, Axberg och Nerike. Jag kommer här att ge er min syn av lagen, matcherna, div.1 och div.2 och annat jag kan få tag på. Kan hända att något annat Örebrolag omnämns, men det visar sig. Daminnebandy och Kumla ligger väldigt långt nere på min intresse och gilla lista, väldigt långt nere. Det jag skriver kommer att vara ärligt och rakt på sak. Jag kommer inte att skriva saker som jag inte menar och jag kommer inte att ge ros till någon jag personligen gillar eller känner, bara för att vara snäll. Jag ligger lite efter inför den 3e omgången och kommer därför att skriva en kortare resumé av tidigare händelser såfort jag får tid. 

/ HJ

RSS 2.0