Omgångarna hittills

Hittills har det spelats 2 omgångar i div.1 Mellersta och div.2 Mellersta Svealand. Det har börjat lite knackigt för alla 3.5 Örebrolagen. Även om ÖSK har full pott efter två matcher, så har de fått kämpa onödigt hårt mot sämre lag och vinsterna har suttit långt inne. Här kommer några kortare summeringar från det som har hänt lagen hittills.


Axberg:



Axberg såg inför säsongen ut att få det väldigt tungt. Man har tappat en drös med tongivande och viktiga spelare från förra säsongen. Jag ska med handen på hjärtat säga att jag trodde att det var kört. Men man har fått en ny tränare Marco Juuska som tagit med sig en ny spelidé och verkar få alla spelare att dra åt samma håll. Laget känns mer kompakt och disciplinerat jämfört med förra säsongen då man stundtals spelade som överoptimistiska och naiva juniorer. Inget ont om föregående tränaren Mikael Björling, men det här kan vara precis vad laget behövde inför denna säsongen. Marco Jusska innehaver ett stort innebandyvetande och har många meriter under bältet. Saknaden av spelarena, som mestadels lämnade för ÖSK som man är farmarlag till, känns inte alls lika stor som jag på förhand trodde. Även om i stort sett den enda som var ordinarie förra säsongen är lagkaptenen Daniel Åberg.


Man startade seriespelet med att spela borta mot Linköping i en hall som är ökänd för att ha ett väldigt dåligt golv. Enligt källor så såg Axberg tydligen otroligt uddlösa ut och verkade inte alls vara sugna på att spela. Det skall tilläggas att Linköping inte såg mycket bättre ut själva. Förutom Axbergs dåliga spel för dagen så var det även Linköpings nya målvakt Fredrik Nordström som avgjorde till Linköpings fördel. Fredrik Nordström vet ju alla i
Örebro vem han är eftersom han förra året räddade många poäng åt ÖSK.


Andra matchen så tog man emot Kungsör som kom med en tung hemmaförlust mot Westervik. Axberg hade fått låna ner ett par spelare från ÖSK och man hoppades på en hemmavinst. Axberg spelade matchen igenom med ett helt annat självförtroende än vad man hade visat upp mot Linköping. Siffrorna blev 7-1 och Kungsör hotade aldrig Axberg. Det skall tilläggas att Kungsör såg otroligt dåligt ut. Man spelade med en 2-2-1 uppställning och det var bland det värsta jag sett. Jag har nog aldrig på denna nivå sett ett sämre 2-2-1. Inte vad jag kan komma ihåg. Deras forward sprang gång på gång bort sig bakom mål och det var bara för Axberg att vända på center eller passa sig förbi mellan backarna så hade man 5 mot 4. Den bortspelade forwarden joggade lugnt tillbaka och såg inte ut att bry sig. Kungsör såg ut som ett juniorlag på dåligt humör. Det hettade till mot slutet och Kungsör var inte nöjda med domarna. Kungsörs mest framstående spelare i början av matchen, nr 89 Jimmie Pålsson, tappade humöret och därmed sitt spel. Han pointade som en jävla sopa i PP gång på gång. Nej, Kungsör utan Åhlberg och Jaska ser inte ut att bli någon succé. Framstående spelare i det nya kollektivet Axberg var för dagen den nya målvakten Victor Jannerlid Söderberg och den nyblivna backen Andreas Åberg som såg väldigt bra ut.



Lillån:



Lillån tog förra året steget tillbaks till div. 1 Mellersta Svealand. Det snackades och snackades om nya bra spelare som skulle förstärka laget. Bl a Åhlberg och Asmus ryktades vara på ingång. Efter allt jävla snack så blev det bara Ryan Halldén från Axberg, Andreas Palm från Lindesberg och Robin Jatko från Karlskoga. Sen var det väl ett par till men de är inte ens värda att nämna. Inget ont om dessa tre herrar. Men de är inga Åhlberg och Asmus. Det som gjorde mig mest förvånad var att man inte värvade några nya backar. Man har i dagsläget bara fyra backar och minst två av dem är relativt skadebenägna. Man har ett par spelare som kan ta klivet ner, men det håller fan inte om man ska hålla sig kvar i div.1. Jag förstår inte riktigt hur ledningen i Lillån tänkte.


Man började med att spela en jämn match hemma mot Skoghall. Matchen slutade 8-9 men Lillån var nog värda ett kryss. Dock gjordes för många individuella misstag och det har man inte råd med i år. Man vann skotten med 31-18 och sista perioden med 13-5. Ett plus är att Max Gruvaeus ser ut att fortsätta sin höga målproduktion från förra året då han gjorde 23 mål och 16 ass. Han gjorde för dagen 4 mål. Ett tungt avbräck efter halva matchen var att backen Rickard Ross gick av planen och inte kunde spela resten pga en tidigare handskada som han åskammade sig på ett väldigt dumt sätt.


Andra matchen för säsongen var man värda en förlust borta mot Linköping. Linköping hade kopplat greppet rejält redan i första perioden med 4-0. Man hade chansen i 3e perioden vid ställningen 7-5 men istället kom 8-5. Bäst i laget för dagen var lagkaptenen Mikael "Nya" Nilsson. Målspottaren Max Gruvaeus stod inte för några mål men för två assister. Vad som oroar mig lite är att den notoriske målskytten Markus Aplstam hittills bara hittat nätet 1 gång i år. Vi får hoppas att det släpper. Ett tungt avbräck innan matchen var när den duktige backen Daniel Eriksson slog upp sin återkommande knäskada redan på uppvärmningen under en fotbollsmatch och det ser ut som att han även blir borta i helgen hemma mot Finnspång.



Nerike:


Nu kan det låta som att jag är lite jävisk och inte skriver så mycket om Nerike eftersom jag inte känner särskilt mycket värme för laget. Nerike lyckades kriga sig upp i div.2 men har nog tyvärr(?) inte så mycket att hämta denna säsong. Laget ser svagt ut och det blir nog svårt för dem att hänga sig kvar.


Första matchen förlorade man hemma mot ett Tranås som såg allt annat än bra ut. Det var ett lågt tempo i matchen och det svängde hela tiden fram och tillbaka. Ska jag vara ärlig så ryckte Nerike upp sig i andra perioden och såg relativt bra ut. Men i 3e så orkade man inte stå upp längre och tappade in lätta bollar och det blev till slut 5-8. Om de kan spela som de gjorde i 2a perioden så kan de plocka några poäng här och där. Men det skall tilläggas att målvakten Erik Classon hade en katastrofalt dålig dag på jobbet och antagligen var den största orsaken till förlusten, även om han många gånger inte hade mycket hjälp från backarna. Men han släppte in några alltför lätta bollar och ingav inte någon säkerhet för laget.


Andra matchen spelade man borta i ett halv-derby mot Karlskoga. Jag har i stort sett inte hört någonting från den matchen och var inte där och kollade. Målmässigt så ser det ut som att Karlskoga var det bättre laget från period 1 till period 3 (2-1, 2-1, 4-2 och 25-19 i skott. Men det är bara vad jag kan gissa mig till efter att ha läst matchreferatet.



ÖSK:


ÖSK blev 3a förra säsongen och var ännu en gång ganska nära att ta nästa steg. I år har man drygat ut sin trupp med talanger från Axberg. Det behövdes då man hade alldeles för få spelare förra året. Man tappade sin duktige målvakt Fredrik Nordström till Linköping där han studerar och det kändes som ett tungt avbräck. Men efter vad jag hört så har de nya målvakterna Robin Laakso och Bacciarini gjort det bra hittils. Dock har man fått kämpa för sina poäng. Men 6 poäng har man ändå.


Första matchen spelade man mot Lesjöfors/Filipstad IBK som inför säsongen är tippade långt ner i tabellen. Man hade problem och låg under med 4-7 inför sista perioden då man spelade ut och med fenomenale Robin Sjöberg i spetsen så lyckades man vinna perioden med 5-0 och därmed matchen med 9-7. Skall tilläggas att vid ställningen 6-7 sa jag att det skulle bli 9-7 och sista målet i öppen kasse. Oraklet har jag kallats i vissa sammanhang.


Finspångmatchen vet jag inte så mycket om. Men såg ut att vara en onödigt jämn match. Man låg under med 4-1 i i andra men lyckades kvittera till 4-4 innan periodpaus. Sedan var det ett jämnt lopp innan ÖSK drog ifrån och till slut vann med 6-9. Det verkar som att det inte riktigt släppt för ÖSK än men vi får se i helgen hemma mot Hässelby som för tillfället ligger sist efter två förluster.


Lite väl mycket fakta på en och samma gång och mycket utfyllande skitsnack. Men det behövdes göras och nu är jag redo för den 3e omgången med alla 3.5 lagen i Örebro som spelar på hemmaplan. Derbyt Nerike - Axberg så känner jag på mig att siffrorna kommer att sluta någonstans på 3-7 3-8, Lillån - Finspång så ser jag att Lillån eventuellt utan två ordinarie backar och ett lag ur balans får det svårt och 4-7 inte låter så otroligt, ÖSK - Hässelby så kan det bli kross och 11-3 12-3 när ÖSK släpper tyglarna.

/ HJ


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0