Inför säsongen

Att gå igenom statistik för träningsmatcher nu under försäsongen är något jag känner att det inte kommer att ge så mycket. Jag har sett några träningsmatcher med Lillån och ÖSK. Jag kan bara skriva vad jag såg, men det behöver ju inte spegla verkligheten då det bara var några få träningsmatcher.


Lillån:

Lillån har bytt spelsystem till 2-2-1 och det har sett bra ut. En kedje som var bra i början av försäsongen var Fredrik Backström, Ludwig Wiss med Jimmy Eriksson som spets. Nu har man Daniel Eriksson och Rickard Ross som backar. Men på senare tid har det tydligen inte gått lika bra och Erik Elenstrand har blandat sig in i leken. Inget ont om Erik Elenstrand, men jag gillar tanken på att ha de där fem i samma kedja. Kan bli mycket rull och fart.

Lillån har fått behålla i stort sett hela sin trupp och man hade redan förra säsongen en trupp för Allsvenskan. Men en dålig första halva krusade ju de planerna. I mina ögon så ska det mycket till om de inte ska vinna Div. 1 Mellersta i år. Vi kan snacka skador, koncentration- och motivationsbrist. De ska helt enkelt vinna ändå. Största utmanarna är väl Nykvarn, som man möter i första omgången och Finspång. Det finns nog inte så mycket mer att säga om den kommande säsongen.

Den forne målsprutan Max Gruvaeus har tagit ett steg ner i planen och spelar back i år. Hur ska det gå?

Daniel Eriksson är nu tillbaka efter att ha missat hela förra säsongen pga korsbandsskada. En viktig kugge i laget.
Men har han tappat farten?

Rickard Ross kommer inte att kunna träna i veckorna pga jobb i Stockholm. Kommer han att få spela?

Man har plockat upp nya juniorer men jag har svårt att se hur någon av de nya, som jag sett, ska kunna ta en plats i år.

Jag tror som sagt att Lillån kommer att ånga igenom serien och stå som segare i slutet av säsongen.


Truppen: 

Tränare:

Huvudtränare: Mikael Ahlén
Assisterande tränare: Daniel Fagerström (Ny. Ex spelare)


Målvakter:

Joel Ekberg 
Mattias Larsson  
Niklas Frisk 
Oscar Saarväli

Backar: 

Daniel Eriksson
Daniel Fälted
Henrik Johansson
Rikard Ross
Max Gruaveus
Johan Kapple
Joakim Gustavsson
Sebastian Tapognani 

Mittfältare/Forwards:

Erik Elenstrand 
Fredrik Backström (Ny från Axberg)
Jimmy Eriksson
Josef Steiner (Ny från Nora)
Ludwig Wiss (Ny från Axberg)
Magnus Frid 
Markus Alpstam 
Martin Eriksson
Mikael Nilsson  
Oskar Gustavsson  
Rikard Ross
Robin Jatko  
Simon Palmèn  
Tommy Nilsson (Ny från Ekängen)
Filip Lindblom
Andreas Johansson (Ny från Lindesberg)

Ut:

Ryan Halldén (Sarpsborg, Norge)
Daniel Fagerström (Tränare Lillån)
Axel Johansson



ÖSK


ÖSK har sett lite bleka ut på försäsongen. Men det har antagligen berott på att man ofta inte hade fullt manskap och fick låna in spelare från Axberg. Senast såg jag de två första perioderna av ÖSK-Axberg. Axberg har bytt till en taktik som bäst kan benämnas som man-man helplanspress. Även om jag inte är säker på om alla kedjor är beordrade att spela så. Hur som helst så störde det ÖSK nämnvärt. ÖSK lyckades till slut vinna med uddamålet. Sen snackar vi ju även motivationsbrist skulle jag tro.


Jag har egentligen inte sett tillräckligt mycket av ÖSK och deras nyförvärv för att egentligen kunna ha någon åsikt om dem eller vad vi kan vänta oss av dem i år. Nu när seriesystemen ändrats så är det ju många nya lag i divisionen. Det gör det ännu svårare att gissa sig på hur tabellen ser ut när säsongen är slut. Fastställt är dock att Landskrona verkar vara stora favoriter till att vinna Allsvenskan Södra. På innebandysnack.se så kan man ranka alla lag och gissa på hur tabellen ska sluta och i år är ÖSK tippade 9:a. Går ju dock inte att dra några slutsatser från det.

Man har nya tränare och vad jag har hört så är de hittills nöjda med Rågher Godin. Deniz Barbal hoppade på ÖSK i år och det sägs att han passar väldigt bra som assisterande tränare med sitt stora innebandykunnande. Man har även värvat ganska friskt och det ska bli intressant att se hur bra Thomas Norman kommer vara i sin nya miljö. Han har tydligen ganska stora förhoppningar på sig och jag hoppas att han blir en viktig kugge för ÖSK. Man har även ännu en gång värvat två nya målvakter inför säsongen. Fredrik Nordström är ju inte längre på lån från Linköping och där tappar man sin viktigaste spelare skulle jag säga. Han räddade ibland på egen hand, eller händer snarare, kvar ÖSK i den nya Allsvenskan. Ska bli kul om den danska landslagsmålvakten Kjaer kan fylla de stora skorna som Freddan lämnat kvar bakom sig (fick för mig att Freddan hade stora fötter och hade en bra ordvits på gång. Men han hade tydligen inte så stora fötter).

ÖSK börjar säsongen med en bortamatch mot Lindås IBK. Jag vet absolut ingenting om Lindås och har verkligen ingen lust att försöka införskaffa information heller. Så vad vi kan förvänta oss från den matchen återstår att se.

Jag är nog ändå optimistisk och tror att ÖSK kan ta en stabil mittenplats och slipper kvala i år.


Truppen:

Tränare:

Huvudtränare: Rågher Godin (Ny från Finspång)
Assisterande tränare: Deniz Barbal (Ny från Lillån)

Målvakter:

Davide Bacciarini
Anders Kjaer (Ny från Brönderslev Hot Shots, Danmark)
Robin Laakso
Mikko Keränen (Ny från Ingen Aning)

Backar:

David Lundberg
Johan Asmus
Andreas Åberg
Filip Ragnarsson
Ludvig Jundén
Niclas Rasmusson
Robin Granlund (Ny från Karlstad)
Mattias Bergström (Ny från Hovsta)

Centrar:

Simon Lindroos
Henrik Rasmusson
Jonas Ludvigsson (Ny från Lillån/Kontraktslös)


Forwards:

Anders Gabrielsson (Vet ej vilken position han har i år)
Thomas Norman (Ny från Köpings IBF)
Villiam Aspegren
Tobias Pettersson
Daniel Åberg (Ny från Axberg)
Daniel Hellqvist
Robin Sjöberg
Douglas Johansson
Mattias Hartmann (Ny från Åby IBK)

Ut:

Magnus Sörman (Kumla)
Fredrik Nordström (Linköping)
Johan Grabö
Mattias Söderström (Kumla)
Mattias Hallström (Axberg)




Nu har jag suttit ett jävla tag och har nog dribblat bort mig själv lite här och där. Men jag orkar verkligen inte korrekturläsa. Det får ni göra åt mig och klaga bland kommentarerna istället.

Aa just ja. Axberg har jag inte skrivit något om då nästan allt i Axberg är nytt. Jag kommer ej att skriva något om dem idag. Inte heller om ÖSK Dam då jag inte har lust med det heller just nu. Kanske nästa gång.



/JEHJE


Ojdå

Ryktet spred sig på något sätt ganska snabbt och med över 70 unika besökare idag så känns det ju som att jag kommer att ge detta en chans. Detta innebär att jag måste sätta mig ner och dra ihop det som hänt under försäsongen och statusen i trupperna. Jag kommer att försöka göra det senast imorgon.

Tills vidare kan jag säga en sak. Ett av ÖSK:s största misstag har de redan gjort innan säsongen har börjat. Vilket? Jo, att man INTE plockade upp Ludwig Wiss från Axberg. Ludwig Wiss som i stort sett gör det lika bra på alla positioner, som har en jävligt hög lägstanivå, alltid är stabil och lägger ner jobbet. Nu spelar han i Lillån och Rönnberg och resten av Lillån är nog mycket nöjda. ÖSK får i det här fallet ställa sig i skamvrån.



/ JEHJE

Ny säsong.

Då det ser ut som att jag blir kvar i Örebro en säsong till så sitter jag lite på staketet när det gäller att ta upp den här bloggen. Om det finns önskan om det så är det mycket möjliget. Det blir en karamell att suga på nu tills seriepremiärerna.

/JEHJE

RSS 2.0