Drömlag

Jag bollar ofta med tanken om ett Örebro med ETT bra innebandylag som isåfall kanske har chans att konkurrera med de bästa. Så jag tänkte att jag skulle sätta ihop ett drömlag. Det skulle kunna se ut såhär:

Målvakt: Robin Laakso, klubb ÖSK
Reserv: Victor Jannerlid Söderberg, klubb Axberg

Motivering: Hålet efter en utpräglad bästa målvakt i Örebro är runt, stort och djupt efter att Fredrik Nordström hellre tänker på sina studier och sin framtid istället för Örebro innebandys bästa. Men det måste väl isåfall i nuläget bli Laakso även om han jag sett honom för lite för att han ska övertyga mig. Axbergs keeper har övertygat och tar härmed reservplatsen.


Förstakedjan:

Backar: David Lundberg, klubb ÖSK, Rickard Ross, klubb Lillån

Motivering: Nummer 1 i Örebro är nästan helt utan tvekan David Lundberg, stark, rutinerad, aggressiv och har ett bra skott. Bredvid honom petar jag in en defensivt väldigt stabil Rickard Ross. Tung, spelskicklig back som inte gör många misstag.


Center:
Simon Lindroos, klubb ÖSK

Motivering: Simon är nummer 1. Spelskicklig, teknisk, underbar blick för spelet och har en riktigt fin handled.


Forwards:
Robin Sjöberg, klubb ÖSK, Max Gruvaeus, klubb Lillån

Motivering: Robin Sjöberg är ovärdelig och ett fenomen. Hanldedernas mästare är bra på det mesta. Max Gruvaeus fortsätter att växa varje säsong. Numera en notorisk målskytt med en patenterad draggare i bortre. En både spelande och målskytt i Sjöberg tillsammans med Gruvaeus kan bli bra med en Lindroos mellan dem båda.


Andrakedjan:


Backar: Johan Asmus, klubb ÖSK, Daniel Eriksson, klubb Lillån

Motivering:
Johan Asmus har övertygat sen han kom till ÖSK och är en aggressiv och stark back. Jag kompleterar med en speedkula och kontringsspecialist Daniel Eriksson.


Center:
Mikael Nilsson, klubb Lillån

Motivering: Stabil, rutinerad, framspelare, målskytt, pådrivare. Han har det mesta.


Forwards:
Villiam Aspegren, klubb ÖSK, Markus Alpstam, klubb Lillån

Motivering: Villiam Aspegren har övertygat som in i bomben och jag trodde ärligt talat inte att han skulle klara sig så bra i 1an som han gjorde i 2an. Men han bevisade mig fel. Snurrvesslan gillar att ha mycket boll och vara involverad i spelet och bygga upp det. Alpstam gillar att glida runt och vänta på skottlägen och det passar nog bra med en Ville bredvid sig.


Extrakedja:

Backar: Filip Ragnarsson, klubb ÖSK, Henrik Johansson, klubb Lillån

Motivering: Det var tight mellan dessa 6 backar. Men det blev som det blev. Ragnarsson visar stor potential och mogenhet i sitt spel. Kan bli riktigt bra. "Lillen" har rutinen och är spelsäker. Gör inte många misstag. Ett plus på Ragnarsson är att han är den enda bra rightaren vi har i Örebro.


Center:
Anders Gabrielsson, klubb ÖSK

Motivering: Stor, stark, stabil och en ledargestalt på planen. Särskilt för de yngre.


Forwards:
Erik Elenstrand, klubb Lillån, Magnus Sörman, klubb ÖSK

Motivering: Store Elenstrand är nyttig framför mål och nere i hörnen. Gör även en del mål. Maguns Sörman får kvalar för tillfället in här snarare på gamla meriter. För han har inte vart sitt gamla jag den senaste tiden, precis som Alpstam. Men när han är som bäst. Då smäller det bakom målvakterna.

På tillväxt:

Andreas Åberg, klubb Axberg, Douglas Johansson, kliubb ÖSK

Motivering: Andreas Åberg gjorde det riktigt bra de två första matcherna men fick inte lika mycket ansvar och försvann lite i senaste matchen. Är nybliven back men har potentialen att bli riktigt bra. Douglas Johansson har varit skadad efter en blöt kväll för ett tag sedan. Visade i Axberg prov på en fin teknik, spelsinne och ett moget spel. Har även han potentialen att bli riktigt bra.

Spelare från ÖSK: 10
Spelare från Lillån: 7
Spelare från Axberg: 2
Spelare från Nerike: 0

Jag förstår att det är många som har andra åsikter i hur man skulle bygga ett lag i Örebro. Men det här är bara en persons åsikt och det är såhär jag ser det. Borde vi inte som supportrar och innebandyälskare starta en kampanj för att nästa säsong, efter att Lillån åkt ur och ännu en gång misslyckats att kvala till Superligan, få ETT bra lag i Örebro? För Örebros bästa, må det ske!

Kommentera gärna om vilka ändringar ni skulle göra.

/HJ


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det där skulle vara ett sinnes magiskt bra lag....

2009-10-06 @ 21:11:34
Postat av: Innebandy

Fixa detta nu!! fan va kul de vore för innebandyn i stan!!!

2009-10-06 @ 21:17:36
Postat av: Försökt förr....

Hmm, minns att det va en kille som försökte för ett par säsonger sedan.... Togs inte emot speciellt väl förutom av ÖSK..

2009-10-07 @ 09:53:45
Postat av: Underhållning!

Detta var den bästa läsningen jag haft på länge. Klokt, rättfram och minst sagt intressant.



Fortsätt så!

2009-10-07 @ 12:50:18
Postat av: Anonym

Skriver man känsliga saker kanske tom påhopp på vissa håll så förstår jag att du vill vara anonym..



Lundberg är inte nummer 1 i Örebro på sin backplats



Gruveaus är inte tillräckligt bra för att husera i en vad du kallar "drömfemma/förstafemma"



/lika anonym som skribenten till denna skämtsida

2009-10-07 @ 13:40:19
Postat av: Till den tidigare kommentaren..

Vem är nummer 1 på backplats i Örebro då enligt dig? För mig är Lundberg outstanding och ingen ens i närheten av att peta ner honom.

2009-10-07 @ 15:39:37
Postat av: Martin

Underbart, helt underbart att se 4 h0liCs spelare i detta lag.



Försökt förr..

Har man verkligen försökt detta förr? vet du verkligen hur det gick till då? Ända sättet att komma hit är med en ny förening med nytt folk.



Bra blogg underbart att kunna följa hemma-innebandyn från 40 mil! keep it up!

2009-10-07 @ 16:01:50
Postat av: Till den tidigare kommentaren..

Är Lundberg inne själv och skriver, nej?

2009-10-07 @ 16:04:04
Postat av: superligan

pga all rivalatiet mellan topplagen i örebro så tror jag det kommer bli svårt att konstruera ihop ett bra lag som kan ta sig till superligan, om det inte dyker upp en sponsor med massa miljoner förstås..

2009-10-07 @ 20:02:54
Postat av: Jon

Haha, Lillen platsar för fan inte i ens i sitt eget lag. Han är den största faktorn till att Lillån förlorat de senaste uddamålsförlusterna. Kolla en hel match och räkna hans misstag, du kommer behöva tårna för att kunna hålla räkningen.

2009-10-08 @ 14:29:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0