Besvikelse, glädje och söndagslistan.

Vi kan väl börja med den stora besvikelsen ÖSK - Älvsjö. 4-0 efter första perioden och det var det gamla fina ÖSK vi fick se på planen. Full fart framåt med fina kombinationer och avslut. Det såg ut att bli en promenadseger och kanske var det just problemet. Det kändes som att ÖSK slappnade av lite och tappade därför sitt momentum. Droppassarna in framför mål som Älvsjö försökte med men inte lyckades med i första perioden började hitta fram. Älvsjö började ta sig ikapp och det stod "bara" 5-4 efter andra perioden. Tredje perioden börjar tungt med en tidig kvittering och ÖSK är skakat. ÖSK tar ledningen 2 gånger till men Älvsjö lyckas kvittera 2 gånger också. Älvsjö trycker in 7-7 med 30 sekunder kvar på klockan. Det tråkigaste var att ÖSK hade flera lägen att stänga matchen de sista minuterna. Men det blev en pass för mycket ett par gånger och man lyckas inte trycka in bollen. Det ska komma minst ett mål Älvsjö släppte allt vad försvar heter. ÖSK hade två mot en och tre mot en ett par gånger och lyckas ändå inte. Man förlorar sedan i sudden och det slutar 7-8. En match där ÖSK förtjänade att vinna då man var bättre sett över hela matchen. Men gör man inte mål på chanserna man får så blir det svårt. Freddan gjorde många fina räddningar trots att han släpper in 8 mål idag. I den första perioden såg man hur stabilt och effektivt kan spela och som man borde spela. Surt sa räven.


Lillån spelade en på förhand oviss och jätteviktig match mot Hässelby. Men det var aldrig något snack om saken. Lillån dominerade hela matchen med sitt tighta spel på egen planhalva. Visst, man kanske inte har det bästa och effektivaste anfallsspelet. Men vad gör det när man släpper till så lite bakåt som man gör idag. Vinsten mot Finspång, Frisk in i målet och desperationen efter poäng verkar ha fått det att lossna för Lillån. Hakim Wafa, Liddin och allt vad de heter kändes relativt ofarliga idag. De hade inte många farliga avslut och var idag inte alls så giftiga som jag mins dem. Mycket är ju självklart tack vara Lillåns gedigna försvarsspel. Lillån tar tre livsviktiga poäng och det börjar se ljusare ut nu när ligan börjar dra ihop sig. Målvaktsbytet var nyttigt och Frisk gjorde en bra match.

Axberg förlorade nyss i sudden borta mot Mjölby. Det är något man knappt har råd med längre och det börjar dra ihop sig även för dem. Tre poäng mot vingen nästa match känns dock som givna.


Söndagslistan:

De tre bästa spelarna i Lillån:

+++ Jatko

Ännu en gång är Jatko formidabel och hans intensitet är underbar att skåda. Han är överallt på planen och ger 100% i alla situationer. Han har varit bäst i Lillån de senaste matcherna.

++ Frid

Stabil, lugn och säker. Tar mycket defensivt ansvar och gör det väldigt bra. Två av de bra nyförvärven i Lillån.

+ Lillen

Motivering känns nästan överflödig. Sprider ett lugn runt sig och gör väldigt få misstag. Stabil som vanligt.

Eloge även till Kapple som är så jävla hungrig och springer, kämpar och springer. Kul att se och det behövs i Lillån. Även Jimmy Eriksson som uträttar mycket nyttigt med sina löpningar ska nämnas.



De tre bästa spelarna i ÖSK:

+++ Lundberg

Gör en bra match som vanligt och styr det mesta nerifrån. Går alltid 100% in i alla närkamper och gör det jävligt bra. Mycket bra match både defensivt och offensivt.

++ Asmus

Idag fick han till sina skott och var farlig varje gång han trampade igång. Gjorde även han det bra både defensivt och offensivt. Gjorde två mål.

+ Gabrielsson

En fysisk gigant på planen med stor pondus. Var inblandad i det mesta framåt.



Helgens snyggaste mål:

Villes 2-0 mål var en delikatess och ett typiskt mål från hans sida. Slinker sig in, tar bollen och drar iskallt ner målvakten och sätter den i öppen kasse från snäv vinkel.


Helgens besvikelse:

Förutom en utebliven vinst för ÖSK och Axberg så var poängligaledaren Daniel Hinks i Älvsjö en stor besvikelse. Jag hade förväntat mig att få se en lirare. Men han var helt osynlig hela matchen och kändes otroligt ofarlig. Jag förstår inte riktigt hur han lyckas trycka in 33 mål hittills.


Helgens spel:

Över 16 i odds för Karlstad, ÖSK och Lillån i en trippel. Karlstad vann ju planenligt och det var Lillån som kändes lite osäker. Ännu en gång förlorar jag på ÖSK. Nu är du skyldig mig ännu mer pengar herr Mikael Björling. När du fått dina pengar från Axberg så kan du ju skicka vidare dem till mig.


Helgens mest spännande:


De sista minuterna av ÖSK - Älvsjö var väldigt spännande. Skönt att få känna lite känslor som inte bara är negativa hela tiden när det gäller innebandyn i Örebro. Innebandy ska vara kul att kolla på och spännande. Som det ser ut nu i både div. 1 Mellersta och div. 2 så kommer det bli en del spänning de kommande veckorna. Särskilt om både Lillån och ÖSK tar sig till kvalet.


Det var väl det mesta jag hade denna helg.


Ja just ja, höll på att glömma. Ett stort tack till en av sponsorerna i Lillån som gav mig en frikort för resten av Lillåns hemmamatcher.



/jeHJe


Kommentarer
Postat av: Anonym

Äckligt att se Lillåns sportchef jubla efter ÖSKs förlust. Sånt kan man göra i smyg.

2010-01-17 @ 20:20:23
Postat av: Mikael S

jag stod brevid honom,inte fan jublade han???

2010-01-17 @ 21:00:08
Postat av: RaktpåsakSupport

Bra skrivet som vanligt, håller med dig om att det kan bli några riktigt heta matcher nu framöver. Det ser vi fram emot.

2010-01-17 @ 21:27:09
Postat av: NA <3 Lillån IBK

Har Sportchefen skaffat sig en kompis NA Sporten?!?



"Lillån är nu bara sex poäng efter ÖSK i tabellen."

Postat av: KKK

hahaha kritiken gav resultat, omvänd taktik. SKäll och klaga på NA så gör dom allt. Sportchefen media Geni?

2010-01-17 @ 21:55:27
Postat av: Anonym

Eller inte!

2010-01-17 @ 23:10:06
Postat av: Anonym

nu är ju lillån med i na glad rönnberg som trivs när han jublade när älvsjö vann igår men jag som publik såg det skit jag i att se lillån man ska va glada om det går bra för bägge lagen men jag ska jubla när lillån förlorar och jag hoppas att spelarna i ösk gör med det då

2010-01-18 @ 09:48:32
Postat av: publik

Agerande av sportchef "rönnbären" på hemsidan och igår efter ÖSK matchen smutsar ner Lillån nåt fruktansvärt! Styrelsen borde sparka honom... han är en belastning!

2010-01-18 @ 10:04:26
Postat av: Doh!

"Vill man läsa om oss..." ska man inte gå in på www.lillanibk.se utan tydligen på NA.se !!!

Postat av: avgå

Om det är nån som borde avgå så är det väl Oskar G. Så hög målsättning, så mycket skryt, och så LITE uträttat! Dags för honom att göra en sak rätt denna säsong, sparka tränarparet och sedan avgå själv...

2010-01-18 @ 12:10:29
Postat av: Pelle

"nu är ju lillån med i na glad rönnberg som trivs när han jublade när älvsjö vann igår men jag som publik såg det skit jag i att se lillån man ska va glada om det går bra för bägge lagen men jag ska jubla när lillån förlorar och jag hoppas att spelarna i ösk gör med det då"



Kan någon översätta till svenska?

2010-01-18 @ 13:08:30
Postat av: Lagrell

Sluta gnäll åt alla håll och kanter. Det är väl knappast någon nyhet att det finns en härlig hatkärlek mellan klubbarna ÖSK och Lillån. Jag tror knappast att det är så farligt som alla vill få det till. Är snarare alla kommentarer här som skapar en höna av en fjäder. Sluta kasta skit och gör nå vettigt!

2010-01-18 @ 13:35:05
Postat av: ÖSK Truppen

Till Avgå, du är hjärtligt välkommen ner på vår träning på Onsdag 18.30 och framföra dina åsikter om vårt lag och vår organisation.

2010-01-19 @ 11:26:41
Postat av: Christian M

Alltid denna pajkastning. Klart som fan att ÖSk och Lillån blir glada av att se varandra tappa poäng då de båda just nu slåss om samma kvalplats(er). Men vad har hänt med detta forum? Varför denna pajkastning och att hänga ut vissa personer. Vore det inte bättre om ägaren till denna blogg godkänner kommentarerna innan dem publiceras.



(Tänker främst på de "avgå" skrev)

2010-01-19 @ 12:57:46
Postat av: raktpasakinnebandy.blogg.se

För det första så tycker jag att var man har rätten att tycka vad de vill. Problemet nu är ju att det sker anonymt. För det andra så finns ju möjligheten för mig att godkänna alla kommentarer. Men vart drar jag gränsen? Jag vill ju fortfarande att folk ska kunna lufta sina åsikter. Det jag kan göra är att ge IP-nummer till de som känner sig träffade och ta bort kommentarer av samma orsak.

2010-01-19 @ 13:31:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0